SWAP hamulców, skrzyni, turbiny, wtrysków w Leonie TDI VP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
v-power, pasuje wszystko....zmien 2mas i sprzegło na mocniejsze niz w ajm
mam pytanko
auto golf 4 variant 1.9tdi 115ps z esp
w serii siedziało tu przód 280x22 tył 232x9
wrzuciłem przód 288x25 i zastanawiam się nad tyłem
czy hamulec 256x22 przy obecnej konfiguracji nie będzie za mocny?
variant wg naszego forum ma rozkład masy 51% przód 49% tył i tu widzę problem
czy auto nie stanie się zbyt nerwowe podczas hamowania, nie będzie najpierw blokowało tyłu
chodzi o bezpieczeństwo, czy podczas jazdy np. w zimę po lodzie nie będzie chciało stawiać bokiem??
a może esp będzie w stanie ogarnąć sytuację??
może ktoś już przerabiał ten temat
auto golf 4 variant 1.9tdi 115ps z esp
w serii siedziało tu przód 280x22 tył 232x9
wrzuciłem przód 288x25 i zastanawiam się nad tyłem
czy hamulec 256x22 przy obecnej konfiguracji nie będzie za mocny?
variant wg naszego forum ma rozkład masy 51% przód 49% tył i tu widzę problem
czy auto nie stanie się zbyt nerwowe podczas hamowania, nie będzie najpierw blokowało tyłu
chodzi o bezpieczeństwo, czy podczas jazdy np. w zimę po lodzie nie będzie chciało stawiać bokiem??
a może esp będzie w stanie ogarnąć sytuację??
może ktoś już przerabiał ten temat
jaro860929, trzeba przekodowac pompe vcds i bedzie ok
jaro860929, ja przy wcześniejszym setupie miałem 4x280mm i teraz ten zestaw jeździ u kolegi w korku. i zarówno ja jak i kolega sobie takie zestaw chwalimy, w synchro również powrócę do tego zestawu o ile przy ronalach i w tylnej osi od synchro się uda upchnąć takie hamulce, jak poprawisz tył to przód jest mocniej dociskany do nawierzchni a to z kolei pozwala na jeszcze mocniejsze hamowanie bo przód ma większą przyczepność wtedy...
arwam, doczytaj co napisalem...zanim bedziesz coagnał dalej swoje wywody na temat swojego rumpla
Fahoo, jeśli nie zmieniasz nic w elektryce i czujnikach , oraz koronek zliczających tlo nie trzeba przekodowywać nic, poprosty ABS zacznie nieco wcześniej ingerować w tylną oś...
i to co piszę nie podciągaj pod pisanie o swoim aucie tylko przeczytaj i wyciągnij wniosek o co mi chodzi.
a chodzi mi o to że na takim zestawie jeździe się bardzo dobrze, i dlatego znów do niego powrócę...
i to co piszę nie podciągaj pod pisanie o swoim aucie tylko przeczytaj i wyciągnij wniosek o co mi chodzi.
a chodzi mi o to że na takim zestawie jeździe się bardzo dobrze, i dlatego znów do niego powrócę...
arwam, chłopie mk4 to nie twoj mk2 i akurat pompa z abs i esp wymaga przekodowania ,bo ma swoje oprogramowanie i nastawy pod rózne tarcze i średnice...
wejdz na http://www.ross-tech.com/" onclick="window.open(this.href);return false; i sie doedukuj... mieszasz tylko ludziom w głowie!!!!
wejdz na http://www.ross-tech.com/" onclick="window.open(this.href);return false; i sie doedukuj... mieszasz tylko ludziom w głowie!!!!
dla oski:
+0000002 = FS3 54 14"/15" (zacisk z tarczami 256,280)
+0000514 = FN3 54 15"/16" (zacisk z tarczami 288,312)
+0000517 = 2FN 42 17" (zacisk dwutloczkowy z tacza 334)
dla czterolapa:
+0000006 = FS3 54 14"/15"
+0000518 = FN3 54 15"/16"
+0000521 = 2FN 42 17"
Zatem zmieniajac z FS III dodajesz do kodowania +512 i masz 288,312, lub +515 i masz 334 dwutloczkowy.
W przypadku MK20 nie mam rozpisanego kodowania, ale zauwazylem ze kodowanie ma postac np. 03304, 13304. "1" na najwyzszej pozycji maja pompy ABS z EDS, zwykle ABS maja "0". U mnie kodowanie bylo 03304, po zmianie na 03504 ABS dziala twardziej, tzn. bardziej na sile hamuje kola. Z ciekawostek Golf IV GTI '00 z pompa MK20 ma kodowanie 13504, leon sport '99 ma 13304, leon signo '01 03304, toledo '99 03504, octavia 03304, sharan 12502, 12812.
Panowie nie chcąc zakładać nowego tematu pytam tutaj , czy osiągnę moc rzędu 200KM przy zmianie :
-pompy 11
-wtrysków .230
-turbo ARL + MAP sensor z ARL
-FMIC
-pełny przelot 2.75"-3.00"
-oczywiście strojenie
Pozdrawiam Tomasz
-pompy 11
-wtrysków .230
-turbo ARL + MAP sensor z ARL
-FMIC
-pełny przelot 2.75"-3.00"
-oczywiście strojenie
Pozdrawiam Tomasz
oj turbo raczej nie ogarnie takiej mocy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
szczuru92, BRD już powinno ogarnąć, ale niech jeszcze inni się wypowiedzą.
Sam idę w podobnym kierunku.
Sam idę w podobnym kierunku.
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Witam
Przy VP problemem jest ukł paliwowy-brak sprawnych i wydajnych pomp z tłokiem 11
ze słaba pompą bedzie trudno przekoriczyc 200 KM... nie jeden próbował ... kilku sie udało
Przy VP problemem jest ukł paliwowy-brak sprawnych i wydajnych pomp z tłokiem 11
ze słaba pompą bedzie trudno przekoriczyc 200 KM... nie jeden próbował ... kilku sie udało
Fahoo, Ale chyba hybryda złożona z części które są w dość dobry stanie będzie i tak lepsza niż dobita 107j. Czy może nie?
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Wymiana za dopłatą.
bedzie lepsza... niz byle jaka 107j z allegro
juz tu jeden sprzedawał 107j a w srodku zwykła 10 była.....
juz tu jeden sprzedawał 107j a w srodku zwykła 10 była.....