ARL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ARL
Witam, 
mam pytanie odnosnie NM. Mam 1,9TDI ARL
Sprzeglo mi sie konczy i bede zakladał od Sharana. Ile mozna bedzie zrobic NM na tym sprzegle na seryjnych gratach ARL. Dodam ze mam teraz 395Nm.
I czy opłaca sie korekta programu?

mam pytanie odnosnie NM. Mam 1,9TDI ARL
Sprzeglo mi sie konczy i bede zakladał od Sharana. Ile mozna bedzie zrobic NM na tym sprzegle na seryjnych gratach ARL. Dodam ze mam teraz 395Nm.
I czy opłaca sie korekta programu?
ARL
to moze ja zapytam po co CI wiecej nm?
zwiekszenie mocy w przedziale 1800-2500 uwazam za bezcelowe, jak chcesz pojechac szybko to redukuj bieg i korzystaj z obrotow do tego przeznaczonych czyli 3400-4200

zwiekszenie mocy w przedziale 1800-2500 uwazam za bezcelowe, jak chcesz pojechac szybko to redukuj bieg i korzystaj z obrotow do tego przeznaczonych czyli 3400-4200

vw > all
						ARL
konie i moment to wartosci zalezne od siebie. bez problemu mozna zrobic 440nm przy 2500 na ori turbo ale moc nie bedzie wowczas rosla do konca rowno. no i bedzie duzym obciazeniem dla przeniesiania napedu ( a to nie tylko sprzeglo i dwumas )
edit:
jako ciekawostke przedstawiam wykres co mozna zrobic na ori turbo arl

mod gdzie moc max jest przy 3000 zostal zastapiony normalnym softem

edit:
jako ciekawostke przedstawiam wykres co mozna zrobic na ori turbo arl

mod gdzie moc max jest przy 3000 zostal zastapiony normalnym softem
vw > all
						Re: ARL
Oj powiem ze takich cudów to moje oczy nie widziały nigdy 
Wartosci fajne tylko ze nie bedzie chcialo to za bardzo jezdzic do 3tys dup..e urywa ale pozniej normanie..
 do 3tys dup..e urywa ale pozniej normanie.. 
a mozna poprowadzic plasko niutona od 2000- 3500 o wartosci ponad 400?? takie cos najlepiej by jezdzilo z rolki. a moc to bedzie zawsze oscylowało w okolicach 190KM.

Wartosci fajne tylko ze nie bedzie chcialo to za bardzo jezdzic
 do 3tys dup..e urywa ale pozniej normanie..
 do 3tys dup..e urywa ale pozniej normanie.. a mozna poprowadzic plasko niutona od 2000- 3500 o wartosci ponad 400?? takie cos najlepiej by jezdzilo z rolki. a moc to bedzie zawsze oscylowało w okolicach 190KM.
- krzys-jeruzal
- Użytkownik 
- Kontakt:
ARL
bubahuba, jak bys był troszke rozgarnięty to znalazł bys temat na 2 stronie 
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=387746" onclick="window.open(this.href);return false;
wszystko opisane
a co do momentu ile da rade to masz cos na dole
Mam jeszcze wykres smochodu z silnikiem ASZ
turbo ASZ z wirnikiem z BMW 530D
FMIC z oktavi 2
Sprzegło wzmacnine przez radzikowskiego podwójna sprezyna centralna wytrzymac ma ponad 550nm
Pompki seria
Dolot seria
wydech przelot 2.5"
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d8 ... adaaf.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=387746" onclick="window.open(this.href);return false;
wszystko opisane
a co do momentu ile da rade to masz cos na dole
Mam jeszcze wykres smochodu z silnikiem ASZ
turbo ASZ z wirnikiem z BMW 530D
FMIC z oktavi 2
Sprzegło wzmacnine przez radzikowskiego podwójna sprezyna centralna wytrzymac ma ponad 550nm
Pompki seria
Dolot seria
wydech przelot 2.5"
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d8 ... adaaf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ARL
Bosssik, też jestem przed wymianą sprzęgła w swoim ARL i tak samo kombinowałem z jednomasowym, ale ciężka sprawa nie ma zestawu do tej jednostki. Masz dwie opcje Radzikowski, z tym że pedał sprzęgła chodzi strasznie ciężko zależy jak Ci go wzmocni, ale dla mnie jazda masakra, kumpel ma u siebie, a druga opcja to sprzęgło od Sharana BTB i ja jestem za tym rozwiązanie tylko czekam na $$$ i jadę z tematem. Jakby nie patrzeć dwie masy to kupa kasy. PozdraVWiam!

nie ma ognia bez dymu xD
						- krzys-jeruzal
- Użytkownik 
- Kontakt:
Re: ARL
Bosssik pisze:dzieki za odpowiedz, no chyba pozostaje sharan btb :// dzieki za pomoc,
pzodr
niekoniecznie jeszcze wzmocnione docisk sachs race do 480nm kupujesz docisk a na tarcze wykona ci Radzikowski