Witam wszystkich.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jakim programem można zobrazować pracę silnika (na żywo) na wykresie?
Kiedyś wyskoczył mi błąd "Check Engine" i na wykresie w warsztacie ustawiano - przeciągając myszką - parametry spalania (mieszanki). Mam teraz VAGa głównie żeby samemu diagnozować błędy i je ew. kasować, ale nie widzę tam takiej opcji oglądania czy zmian parametrów spalania. Z netu się dowiedziałem, że można robić z logu Vaga np. na Excelu wykresy, ale to są wykresy statyczne, nie na żywym organizmie
Pytanie jak na wstępie, czy VAG.COM ma taką opcję a jeśli nie, to jaki program diagnostyczny tak ma?
[mk4] dynamiczna diagnoza pracy silnika na wykresie
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: dynamiczna diagnoza pracy silnika na wykresie
http://www.ross-tech.com/vag-scope/
Niby działa jako samodzielny program albo jako plugin do VCDS. Musisz sprawdzić, bo ja nie używałem.
Niby działa jako samodzielny program albo jako plugin do VCDS. Musisz sprawdzić, bo ja nie używałem.
Audi A3 1.8T AUM
- Poope
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 'HighLine' 2.0 l [LPG]
- Silnik: AQY
Hmm, fajne na pewno spróbuję. Tylko wydaje mi się, że te wykresy są poglądowe bez możliwości ingerencji w krzywą. Pamiętam, że w warsztacie gość miał 2 krzywe z punktami (a na pewno te punkty miała jedna z nich) i przeciągał punkt myszką zmieniając w ten sposób mieszankę.
Przypomniałem sobie, że to było przy pracy silnika na LPG.
Może spróbuję rzucić pytanie w dziale LPG
Przypomniałem sobie, że to było przy pracy silnika na LPG.
Może spróbuję rzucić pytanie w dziale LPG
Pozdro, Poope
-
- Gadatliwa bestia
https://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=37&t=617873
Napisales 2 posty
Napisales 2 posty
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony