Prośba o ocene logów 1.9 AJM
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
No podmienić przepławkę było by najlepiej, lecz nie znam nikogo kto ma PD i w dodoaktu na 100% zdrową przepławkę
Egr nie jest zaślepiony
Egr nie jest zaślepiony
Po logach wygląda na zaślepiony i tam oprócz przepływki szukałbym problemu. Najlepiej by było blaszkę wstawić, ale na początek można sam wężyk odpiąć i zobaczyć jak auto zareaguje.
ale czy jest zaslepiony to jakie ma znaczenie na prace silnika?? Problem sie robi jak egr jest otwarty choc tylko czesciowo. Wtedy tez powietrze pompowane przez turbo idzie zaworem EGr w kolektror wydechowy. Popostu turbo dmucha w wydech.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Pytanie czy niesprawny układ EGR może powodować np zaniżone wartości przepływki w górnych partiach obrotów. Zaślepiony czy zablokowany w pozycji zamkniętej nie powinien mieć znaczenia. Patrząc na wartości w BS EGR teoretycznie non stop zamknięty, więc możliwe, że to nie powoduje spadku mocy na wyższych obrotach. Ale szukamy każdej możliwości, bo pomysłów narazie mało
Pompuje przez EGR w wydech?
Pompuje przez EGR w wydech?
jak zaniza w gornych partiach to moze byc kat pryzpchany problem z przewietrzaniem glowicy czyli otwieranie zaworow np przez wytarte krzywki w walku, zapchany filtr powietrza lub gdzies rura dolotowa zalamana itp sprawy. No i przeplywka dziabnieta.
-
- Forum Master
Filtr powietrza ma niecałe 5tyś, kata nie mam. Panowie to jak zdiagnozować co go boli. Oczywiście jeżeli to przepływka na 100% to mogę kupić, tylko nie chciałbym sytuacji kiedy kupie a poprawy nie będzie..
Jesli walek rozrzadu jest okej to na 99% przeplywka zaniza i przez to obniza podlaniem paliwa.
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
to już innej możliwości nie ma, jak kata nie ma, wałek ok.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
-
- Forum Master
Dobra, no to rozglądam się za nową przepławką. W aucie siedzi mi Bosch F00C2G2056. Kolega z IC może załatwić mi sam nowy lizak Pierburga. I teraz pytanie do mądrzejszych ode mnie. Czy lizak Pierburga będzie pasował do obudowy Boscha i czy wskazanie będą poprawne. Spraw jeszcze obudowy Boscha były dwa rodzaje nowszy i starszy. JA mam tą starą wersje
radze ci zakladac taki jaki miales. Zadnych zamian nie rob.