Wybór interfejsu diagnostycznego.

Wszelakie info dotyczące diagnostyki,takie jak np.oceny logów itp.

Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bogiel7
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: ndz sty 09, 2011 09:03
Auto: Vw golf4 1.8 t
Silnik: Agu

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: bogiel7 » pn mar 09, 2020 16:07

Witam wszystkich. Posiadam zwykły chinski interfejs diagnostyczny. Korzystam z vag 3.11. Posiadam obecnie lupo 1.0 auc. W przyszłości planuje kupić vw golf 4 1.8T. I teraz pytanie. Podczas diagnozy np. Grupa 003 silnik. W polu 2 i 3 powinny być wartości z przeplywki w barach (założone i obecne). W mojej wersji vaga w polu 2 mam w barach w polu 3 w procentach. Nie wiem czy jak kupię inny interfejs to będę to mieć. Doradźcie coś. I jeszcze jedno pytanie. Skąd brać informacje takie jak np. Minimalna dopuszczalna srednica cylindra czy tłoka, zuzucie czopów walu. Posiadam program auto data 3.38 3.41 ale tam nie ma takich informacji. Powiecie ze z internetu ale jak wpisze coś typu minimalna srednica tłoka to wyskakują mi oferty kupna nowych tłoków. Doradźcie coś. Dzięki pozdrawiam.



Bullseye
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: sob kwie 03, 2010 22:58
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: Bullseye » wt maja 05, 2020 19:14

hej, Golf 4 1.6 SR (AKL), mam chyba uszkodzony ELM327 bo nie łączy się po OBD2, i tutaj pytanie, czy tak ma być czy po prostu muszę kupić droższy OBD2 Bluetooth ? Doradzicie jaki ?
(nie mam na kokpicie CheckEngine ani nic podobnego :( )


Nie liczą się konie, liczy się to czy umiemy tym jeździć . . .

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 8194
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: wesol » wt maja 05, 2020 20:26

Czy cena decyduje o tym z cz się łączy? Wszystko się opierac musi na tym ile coś kosztuje.


Touran bls+ oraz Touran cayc+

Bullseye
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: sob kwie 03, 2010 22:58
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: Bullseye » wt maja 05, 2020 21:46

Nie zawsze, często ktoś coś chińskiego branduje we własnej obudowie, i taki firmowy ELM327 nie różnić się musi niczym od tego chińskiego w środku, stąd pytam bardziej doświadczonych osób - by nie kupić tego samego w droższej cenie :)


Nie liczą się konie, liczy się to czy umiemy tym jeździć . . .

Bullseye
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: sob kwie 03, 2010 22:58
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: Bullseye » wt maja 05, 2020 22:15

Polski ELM327 v4.1 Wifi Mini Podoła czy toto samo co ELM327 V1.5 ?


Nie liczą się konie, liczy się to czy umiemy tym jeździć . . .

Awatar użytkownika
MlodyB7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 489
Rejestracja: ndz cze 16, 2013 23:41
Lokalizacja: B7 Slonks

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: MlodyB7 » czw maja 07, 2020 21:32

Siema, jest moze ktos dostepny z okolic Bytomia ,zeby podpiac sie pod kabel i sprawdzic bledy ? Mam kabel i vcds ale na win10 nie laczy mi sie z autem. Probowaem wszystkich windowsow plus vw passata cc od kolegi ale komp nie laczy sie do auta. Chodzi o Audi a3 8v. Dzieki


Sent from my iPhone using Tapatalk


Sky is the Limit

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 8194
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: wesol » pt maja 08, 2020 07:05

Problem masz w aucie że się nie łączy. Vcds takie auta spokojnie ogarnia.


Touran bls+ oraz Touran cayc+

Awatar użytkownika
gello1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: pt sie 14, 2009 23:32
Lokalizacja: Krasnystaw

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: gello1 » pt maja 08, 2020 08:08

MlodyB7 pisze:
czw maja 07, 2020 21:32
Siema, jest moze ktos dostepny z okolic Bytomia ,zeby podpiac sie pod kabel i sprawdzic bledy ? Mam kabel i vcds ale na win10 nie laczy mi sie z autem. Probowaem wszystkich windowsow plus vw passata cc od kolegi ale komp nie laczy sie do auta. Chodzi o Audi a3 8v. Dzieki


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ostatnio z kumplem męczyliśmy się z audi a3 8l. Sprawdzaliśmy ciągłość linii K od sterownika ECU do gniazda obd poprzez licznik. Wszystko było w porządku.

Wystarczyło odłączyć oryginalne radio i komunikacja wróciła. W jednej kostce ISO od radia jest linia K .

Sprawdź to!



Awatar użytkownika
MlodyB7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 489
Rejestracja: ndz cze 16, 2013 23:41
Lokalizacja: B7 Slonks

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: MlodyB7 » sob maja 09, 2020 13:26

gello1 pisze:
MlodyB7 pisze:
czw maja 07, 2020 21:32
Siema, jest moze ktos dostepny z okolic Bytomia ,zeby podpiac sie pod kabel i sprawdzic bledy ? Mam kabel i vcds ale na win10 nie laczy mi sie z autem. Probowaem wszystkich windowsow plus vw passata cc od kolegi ale komp nie laczy sie do auta. Chodzi o Audi a3 8v. Dzieki


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ostatnio z kumplem męczyliśmy się z audi a3 8l. Sprawdzaliśmy ciągłość linii K od sterownika ECU do gniazda obd poprzez licznik. Wszystko było w porządku.

Wystarczyło odłączyć oryginalne radio i komunikacja wróciła. W jednej kostce ISO od radia jest linia K .

Sprawdź to!
Ja sie juz z autem wielokrotnie laczylem jak mialem vcdsa na win7. Teraz mam 10 i nie laczy sie ani z moim audi ani z cw od kumpla. Wiec mysle ze to bedzie wina softa/sterownikow ?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Sky is the Limit

Awatar użytkownika
maj0nez
VR6 user
VR6 user
Posty: 2900
Rejestracja: pn lis 17, 2008 10:27
Lokalizacja: LOP
Kontakt:

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: maj0nez » sob maja 09, 2020 22:53

Raczej nie.


Szkodnik dwa razy czeskie GTI

Awatar użytkownika
MlodyB7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 489
Rejestracja: ndz cze 16, 2013 23:41
Lokalizacja: B7 Slonks

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: MlodyB7 » pn maja 11, 2020 07:09

No to moze kabel jest walniety chociaz led sie swieci na zielono jak jest podpiety. Ma ktos na forum do spraedania kabel z softem ?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Sky is the Limit

rekin01
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 196
Rejestracja: śr wrz 19, 2007 20:16
Lokalizacja: Podkarpacie
Kontakt:

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: rekin01 » wt maja 19, 2020 21:47

Ma ktoś działający program do kabla viaken? VAG-COM do wersji 409-1, VCDS Lite 1.2?



rmjjab1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: sob cze 06, 2020 09:38

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: rmjjab1 » sob cze 06, 2020 10:00

Witam
Czy ten interfejs będzie odpowiedni do Golfa 5 1.6 102km MPI rok.prod. 2006

https://allegro.pl/oferta/interfejs-vag ... 8880067369

Potrzebuję skasować błąd poduszki. Po 3 dniowym odłączeniu akumulatora pojawił się błąd poduszki



Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 8194
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: wesol » sob cze 06, 2020 16:05

Nie. Kup vcds. Błędu poduszki nie pojawiają się od odłączonego akumulatora.


Touran bls+ oraz Touran cayc+

ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości