Springi z Octavi do Bory

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
markus420
Użytkownik
Użytkownik

Springi z Octavi do Bory

Post autor: markus420 » ndz lip 13, 2014 12:56

Witam.
W związku z tym, że szukam już od jakiegoś czasu sprężyn do mojego Varianta i za bardzo nie ma czegoś ciekawego z używek do VW, zastanawiam się czy sprężyny z Octavi kombi używane, z taką specyfikacją będą pasować:
http://inter-tuning.pl/product-pol-2904 ... via-I.html,
Moja tabliczka wygląda tak
Obrazek
Prosiłbym zawodowców o opinie:
czy w ogóle podejdą , czy samochód będzie stał w miarę równo, ewentualnie czy nie będzie zadzierał nochala?

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Springi z Octavi do Bory

Post autor: truckman » wt lip 15, 2014 08:10

Pasowac bedzie.

Do varianta pasuje zawias od HB

Obrazek

Awatar użytkownika
markus420
Użytkownik
Użytkownik

Springi z Octavi do Bory

Post autor: markus420 » wt lip 15, 2014 09:52

Dzięki za odzew.
truckman pisze:Do varianta pasuje zawias od HB
Ale masz na myśli, że same sprężyny podejdą od HB do Varianta? Myślałem, że jest jakaś różnica w wyskalowaniu obciążenia na dane zawieszenia dlatego szukałem od kombi.

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Springi z Octavi do Bory

Post autor: truckman » wt lip 15, 2014 10:35

Ale masz na myśli, że same sprężyny podejdą od HB do Varianta? Myślałem, że jest jakaś różnica w wyskalowaniu obciążenia na dane zawieszenia dlatego szukałem od kombi.
Owszem jest różnica obciążeń, aczkolwiek dużo osób kupuje używane i nie zawraca sobie tym głowy. Te z octavii są do o 30kg większego nacisku na przód, także teoretycznie auto z przodu będzie wyżej niż jakbys miał ten nacisk 1010, ale 30kg zmienia tyle co nic :bajer:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”