Witam.
W związku z tym, że szukam już od jakiegoś czasu sprężyn do mojego Varianta i za bardzo nie ma czegoś ciekawego z używek do VW, zastanawiam się czy sprężyny z Octavi kombi używane, z taką specyfikacją będą pasować:
http://inter-tuning.pl/product-pol-2904 ... via-I.html,
Moja tabliczka wygląda tak
Prosiłbym zawodowców o opinie:
czy w ogóle podejdą , czy samochód będzie stał w miarę równo, ewentualnie czy nie będzie zadzierał nochala?
Springi z Octavi do Bory
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Springi z Octavi do Bory
Dzięki za odzew.
Ale masz na myśli, że same sprężyny podejdą od HB do Varianta? Myślałem, że jest jakaś różnica w wyskalowaniu obciążenia na dane zawieszenia dlatego szukałem od kombi.truckman pisze:Do varianta pasuje zawias od HB
Springi z Octavi do Bory
Owszem jest różnica obciążeń, aczkolwiek dużo osób kupuje używane i nie zawraca sobie tym głowy. Te z octavii są do o 30kg większego nacisku na przód, także teoretycznie auto z przodu będzie wyżej niż jakbys miał ten nacisk 1010, ale 30kg zmienia tyle co nicAle masz na myśli, że same sprężyny podejdą od HB do Varianta? Myślałem, że jest jakaś różnica w wyskalowaniu obciążenia na dane zawieszenia dlatego szukałem od kombi.