MTS jakie inne sprężyny
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
MTS jakie inne sprężyny
Witam . Mam pytanie co do zawieszenia gwintowanego mts. Chciałbym kupić sprężyny tylne krótsze od podanych od producenta czyli pisze -35max a chce auto posadzić niżej nawet interesowały by mnie wymiary -50 sprężyny . Nawet czytałem że można wyjąc to ale urządzenie do regulacji , wiec to uczyniłem ale nadal siedzi wysoko pupa auta. Czy da rade kupić jakieś niższe bo szukam ale mts to już są najniższe, a może od innego auta by pasowały, wiecie może coś na ten temat ? . Z góry dzięki
MTS jakie inne sprężyny
na 90% auto siedzi na odbojach i nie masz przestawionych (poluzowanych i dokręconych na stojącym samochodzie) tulei tylnej belki
MTS jakie inne sprężyny
Skoro tak mówisz to trzeba to zrobić a mogl byś powiedzieć co zrobić jakos po zdjęciach
MTS jakie inne sprężyny
Na odbojach napewno nie siedzi bo mam wyjęte. a o do tulei to nie wiem. Ale wydaje mi sie że trzyma go sprężyna tak wygląda obecnie
MTS jakie inne sprężyny
Skoro nie odboje, to belka Ci wiele nie pomoże. Jak ją poluzować - znajdziesz w mojej fotoporadzie na temat wymiany sprężyn na sportowe
MTS jakie inne sprężyny
Wyjąłem sprężynę z tyłu i auto zeszło do wysokości jaką chciałem wiec to jednak sprężyna go trzyma , już bardziej nie zejdzie ,nie ściśnie jej. Poluzowałem belkę ale to nic nie dało. Ale dzięki Shmatan za poradę. A nie wiesz moze cz da rade kupić niższą moja ma bodajże 25cm wysokości jak ją wyjmę z auta