MTS jakie inne sprężyny

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

wojciu159

MTS jakie inne sprężyny

Post autor: wojciu159 » wt lis 12, 2013 18:25

Witam . Mam pytanie co do zawieszenia gwintowanego mts. Chciałbym kupić sprężyny tylne krótsze od podanych od producenta czyli pisze -35max a chce auto posadzić niżej nawet interesowały by mnie wymiary -50 sprężyny . Nawet czytałem że można wyjąc to ale urządzenie do regulacji , wiec to uczyniłem ale nadal siedzi wysoko pupa auta. Czy da rade kupić jakieś niższe bo szukam ale mts to już są najniższe, a może od innego auta by pasowały, wiecie może coś na ten temat ? . Z góry dzięki

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

MTS jakie inne sprężyny

Post autor: Shmatan » wt lis 12, 2013 19:31

na 90% auto siedzi na odbojach i nie masz przestawionych (poluzowanych i dokręconych na stojącym samochodzie) tulei tylnej belki

wojciu159

MTS jakie inne sprężyny

Post autor: wojciu159 » wt lis 12, 2013 20:55

Skoro tak mówisz to trzeba to zrobić a mogl byś powiedzieć co zrobić jakos po zdjęciach

wojciu159

MTS jakie inne sprężyny

Post autor: wojciu159 » wt lis 12, 2013 22:17

Na odbojach napewno nie siedzi bo mam wyjęte. a o do tulei to nie wiem. Ale wydaje mi sie że trzyma go sprężyna tak wygląda obecnie
Obrazek

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

MTS jakie inne sprężyny

Post autor: Shmatan » śr lis 13, 2013 17:48

Skoro nie odboje, to belka Ci wiele nie pomoże. Jak ją poluzować - znajdziesz w mojej fotoporadzie na temat wymiany sprężyn na sportowe

wojciu159

MTS jakie inne sprężyny

Post autor: wojciu159 » czw lis 14, 2013 09:35

Wyjąłem sprężynę z tyłu i auto zeszło do wysokości jaką chciałem wiec to jednak sprężyna go trzyma , już bardziej nie zejdzie ,nie ściśnie jej. Poluzowałem belkę ale to nic nie dało. Ale dzięki Shmatan za poradę. A nie wiesz moze cz da rade kupić niższą moja ma bodajże 25cm wysokości jak ją wyjmę z auta

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”