springi bodajże -40/-60 mk2
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam mam pytanie dotyczące tego że chcę zakupić sprężyny sportowe ale bez amortyzatorów i założyć je na seryjne. Licze się z tym że amory dostaną ostrego kopa, ale pytanie czy auto stanie się twardsze? I czy wszystko będzie współgrało jak należy? I na marginesie gdzie mogę założyć temat z tematyką np. 'kupię licznik z obrotkiem' proszę o wyrozumiałość..
- DADAN MK2
- Mały gagatek
Co do sprężyn to TAK auto stanie sie twardsze duzo twardsze:) prowadzenie sie zmieni auto stanie sie sztywniejsze ale takze i komfort jazdy zmniejszy sie ale ja np uzyskalem to co chcialem uzyskac TACZKi na zakretach czuje sie pewniej jezdzi sie na prawde fajnie. Bo przed kupnem sprężyn nie bylem do konca zdecydowany na sportowe wymienilem wszystkie amory na KYB i sprężyny JAMEX na nowe seryjne ale nie bylo tej twardosci co chcialem dopiero po kupnie sprężyn sportowych bylo jak nalezy z nowymi amorkami:). Wiadomo ze nie jest to taki efekt jak po zalozeniu gwintu ale roznica cen tez jest zauwazalna, mysle ze po zalozeniu powinienies byc zadowolony, AAA i pamietaj o geometrii po wymianie sprężyn z przodu
Borowik MK4 By DADAN http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=603774" onclick="window.open(this.href);return false;