springi bodajże -40/-60 mk2

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

bulin94
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bulin94 » wt sty 29, 2013 23:38

Witam mam pytanie dotyczące tego że chcę zakupić sprężyny sportowe ale bez amortyzatorów i założyć je na seryjne. Licze się z tym że amory dostaną ostrego kopa, ale pytanie czy auto stanie się twardsze? I czy wszystko będzie współgrało jak należy? I na marginesie gdzie mogę założyć temat z tematyką np. 'kupię licznik z obrotkiem' :D proszę o wyrozumiałość..

Awatar użytkownika
DADAN MK2
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: DADAN MK2 » śr sty 30, 2013 19:43

Co do sprężyn to TAK auto stanie sie twardsze duzo twardsze:) prowadzenie sie zmieni auto stanie sie sztywniejsze ale takze i komfort jazdy zmniejszy sie ale ja np uzyskalem to co chcialem uzyskac TACZKi :jezor: :jezor: na zakretach czuje sie pewniej jezdzi sie na prawde fajnie. Bo przed kupnem sprężyn nie bylem do konca zdecydowany na sportowe wymienilem wszystkie amory na KYB i sprężyny JAMEX na nowe seryjne ale nie bylo tej twardosci co chcialem dopiero po kupnie sprężyn sportowych bylo jak nalezy z nowymi amorkami:). Wiadomo ze nie jest to taki efekt jak po zalozeniu gwintu ale roznica cen tez jest zauwazalna, mysle ze po zalozeniu powinienies byc zadowolony, AAA i pamietaj o geometrii po wymianie sprężyn z przodu :bigok:

Borowik MK4 By DADAN http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=603774" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”