a4 b5 POMOCY !! Stuki w okolicy tylnych kielichów. Poddaje

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

axel1983
Low Rider
Low Rider

a4 b5 POMOCY !! Stuki w okolicy tylnych kielichów. Poddaje

Post autor: axel1983 » czw paź 18, 2012 09:05

Witam koledzy od dłuższego czasu śmigam na zawieszeniu mts ma ono 2 miesiące, nie pamiętam czy owe stuki miałem przed czy po zamontowaniu tych amorków ale narazie je wykluczam bo stuk teoretycznie nie dochodzi z amorka tylko... z kielicha . siedzę z tyłu auta dziewczyna prowadzi autko i na dziurach słysze dokładniej jak by dzwięk stukot(chrobotanie) dochodził z górnego mocowania amorka i ewidentnie z tamtąd pochodzi. Rozbierał po 3 razy lewa i prawa strone bo myślałem ze coś źle poskładałem wszystko poskładane jak trzeba nawet obniżyłem na regulacji tylne amorki bo myślałem ze za wysoko i po złożeniu nadal to samo, kolejności szczęsci tez jest ok bo sugerowałem sie Etką i rozłożeniem starych amorków śruba tez dobrze dokręcona(tak mi sie wydaje) bo dochodzi do końca i później nie idzie i z całym tłoczyskiem idzie, ale co zaobserwowałem i nie wiem czy tak ma być

złożyłem tylnego amorka bez tej nasadki górnej która idzie na sam koniec na górno mocowanie co jest z prongiem zeby widzieć góre tłoczyska z mocowaniem i na dziurach ostrych ono takie mam wrazenie ze podskakuje i powoduje stuk włąsnie jak by coś o gwint sie obcierało taki chrobot i na mój rozum czy nie powinno tak być ze te tłoczysko pracuje razem ze sprężyną i nie powinno się ruszam w okolicy górnego mocowania??

koledzy pomocy bo juz mi rece opadają.

Golf MK3-BYŁO
Golf MK3-BYŁO
Golf MK2-BYŁO
AUDI A3-BYŁO
AUDI A4-BYŁO
AUDI A6 C5-było
VOLVO S60-BYŁO
PASSAT CC - JEST :)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=397052

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”