Obniżenie plus komfort.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Obniżenie plus komfort.
Witam. Mam założone obecnie sprężny eibach sport line. Ale jest ono zdecydowanie za twarde. Nie da się jeździć szbciej po naszych drogach, ponieważ strasznie telepie i łatwo pogiąć felgi. Myślałem o sprężynach weitec na przod 40/40. Jak one sie mają do ori zawieszenia i tego eibacha? Da sie na tym normalnie jezdzic? Dodam że kola przod 205/45/17 tył 215/45/17.
Obniżenie plus komfort.
wiele się nie zmieni(jest dość mocno twardy miałem w MKIV), lepiej poszukaj Eibach Pro-Kit - podobno najbardziej komfortowy (nie miałem styczności osobiście)patryk173 pisze:weitec na przod 40/40
Obniżenie plus komfort.
patryk173, tak, jakieś 50tys.km zrobiłem na nim (kupowany nowy) i raczej bym znów nie kupił, zimą tragedia była na zbitym śniegu, szukaj ten co Ci podałem, naprawdę wiele osób na forum poleca za komfort
Obniżenie plus komfort.
Ja zrobiilem na tym eibachu jakies 5 tys i w sumie do okolicznych drog sie przyzwyczailem. Najgorzej jest w trasie keidy musisz ciagle jechac 80 i wypatrywac dolow i nierownosci na drodze. A przy przebudowach dróg to juz masakra. Na zime i tak planowalem zmiane sprezyn na ori. Na czym teraz jezdzisz?
Obniżenie plus komfort.
Nikt więcej się nie wypowie jakie sprężynki dać na przód żeby się jeździło podobnie jak na serii?
Obniżenie plus komfort.
kto tu się ma wypowiedzieć jak głupie pytania padają, chcesz mieć komfort wkładasz serie , przy żadnym obniżeniu nie będziesz miec takie samego komfortu . Po to się zakłada i produkuje sprężyny krótsze ale jednocześnie twardsze by samochód się stabilnie prowadził a nie płynął jak na morzu pomyśl poczytaj zanim znów na taką mądrość wpadniesz
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Re: Obniżenie plus komfort.
Proste pytanie dla inteligentnych ludzi: które z obniżających sprężyn jest najbardziej miekkie? Najbardziej interesuje mnie porownanie Weitec(te zielone) a eibach (teczarne, poniewaz czerwone mam obecnie). Sa tu ludzie ktorzy mieli po 5 golfow czworek i jezdzili na wielu zawieszeniach i od nich oczekuje odpowiedzi. Nie sądze by wszystkie spręzyny powodawaly ze auto jest deska ktorej nie mozemy ugiac nawet skaczac po masce. I nie pisalem zeby bylo jak na serii tylko podobnie,bo wiem ze tak sie da. pozdro
Obniżenie plus komfort.
Mam LOWTECa i jest nisko i komfortowo. Do tego twardy amor i jest bajka do codziennej jazdy. Koła 17"