Witam
Prace nad golfem trwają, na początku stycznia chce zabrać się za zawias. Jako ,że przeczytalem juz mnóstwo tematów na forum i w sumie jeszcze bardziej "zgłupłem" prosił bym was o pomoc w doborze.
Chciał bym wydac nie wiecej jak 1500-2000 zl. Z tego co wyczytalem moje GTI ma -20/-20 na wstępie. I teraz mam dylemat czy tańszy gwint czy może jakiegoś weiteca kit. Zastanawiam sie czy nie warto by dać -40/-40 co by obiżyło z tego co wiem auto -20/-20. Autkiem napewno nie bede sie toczył w szczegolnosci ze do lata bedzie uturbiony. Mam wrazenie ze w takim wypadku lepiej kupić jakis kit firmowy.
Czy to obniżenie ktore zaproponowalem nie bedzie za wysokie?
Dodam ze to auto tylko do zabawy jest.
Nie dodałem ze mam kolka 15 cali 195/55
Kit vs Gwint
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Kit vs Gwint
Zwi3rzu, zależy czego chcesz - jak ma dobrze wyglądać i żeby był zawias dopasowany do koła to lepiej gwint, jeżeli ma dobrze jeździć i nie zalezy Ci na dużych obniżeniach to kit. W tej kasie mógłbyś poszukać jakiejś fajnej używki z regulacją twardości, którą ew. byś sobie później zregenerował
Kit vs Gwint
Shmatan, auto ma dobrze jezdzic na gwincie i tak za bardzo bym go nie opuscił bo pourywam wszystko. Uzywki odpadają dlatego mysle szczerze mowiac nad jakimś kitem:)
Możesz cos polecic?
Możesz cos polecic?
[img]<a%20href=http://zapodaj.net/10d969c846b9.jpg.htm ... 263.JPG</a>[/img]
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
Kit vs Gwint
Nowe amorki Koni + sprężyny -60/-60. Na nowe sprężyny może nie wystarczyć, ale używane spokojnie dorwiesz za 2-3 stówki i zestaw będzie jakościowo lepszy niż jakikolwiek gwint w tej cenie.
330KM/450Nm
Kit vs Gwint
-60/-60 to nie bedzie przegiecie?:)
[img]<a%20href=http://zapodaj.net/10d969c846b9.jpg.htm ... 263.JPG</a>[/img]
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
Kit vs Gwint
Nie. Pooglądaj po tematach jak ludzie mają powkładane takie zawiasy bedziesz widział jak to wygląda. Jeśli ma się trzymać drogi i nie być za nisko to jest idealny setup do tego
330KM/450Nm