MK4-OBNIŻENIE-CO WSTAWIĆ?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam, mam mk4 1.9 tdi na oryginalnych 17' gumy 225/45 i chciał bym go obniżyć ale nie więcej niż o 30mm, żeby ładnie się prezentował, a zależym mi na tym żeby auto zachowało dobre właściwości jezdne i komfort jazdy zbliżony do serii, ponieważ dużo jeżdżę po mieście i trasach, a wiecie jak to u nas bywa z drogami jakie zestawy polecacie? a może same sprężyny? może jakaś seria od sportowych wersji? pozdro.
Ostatnio zmieniony pn paź 03, 2011 16:52 przez mand, łącznie zmieniany 1 raz.
by METAL http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=426617" onclick="window.open(this.href);return false;
taaa
mand, kit albo gwint - zależy na co masz kase ;] i zmień te gumy, bo to nie rozmiar do mk4 i musi stać tragicznie wysoko - jak Ty to wogóle pomieściłeś?
mand, kit albo gwint - zależy na co masz kase ;] i zmień te gumy, bo to nie rozmiar do mk4 i musi stać tragicznie wysoko - jak Ty to wogóle pomieściłeś?
Do thomas1919 - z tego co wiem to wszystkie twoje propozycje odpadają skoro mam diesel'a. z tego co wiem sprężyny sa inne z racji większej wagi samego silnika, tak ze od benzyn odpadają..
Do Shmatan kit?? czyli?? .. he a co do gumy to wkradł się błąd są 225/45 hehe fakt 55 byly by tragedią
Do ogółu klubowiczów: są jakieś sportowe wersje dieseli które wychodziły na niższym zawieszeniu??
Do Shmatan kit?? czyli?? .. he a co do gumy to wkradł się błąd są 225/45 hehe fakt 55 byly by tragedią
Do ogółu klubowiczów: są jakieś sportowe wersje dieseli które wychodziły na niższym zawieszeniu??
by METAL http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=426617" onclick="window.open(this.href);return false;
mand, kit to połączenie sportowych sprężyn i amortyzatorów opcją awaryjną żeby było jak najtaniej są same sprężyny (akurat mam takie na handel ), ale nie jest to najlepsze rozwiązanie do seryjnych amorów.
thomas1919, znowu błąd... nie od ARL tylko od dowolnego TDI GTI (sprężyny -20)
Re: MK4-OBNIŻENIE-CO WSTAWIĆ?
No własnie ja posiadam sprzyny -50mm H&R i dzisiaj po pokonaniu ronda chyba mi soc strzelilo ( nie slyszalem przez muzyke) i auto zaczelo plywac czy amorek mogl dostac po d... ??Shmatan pisze:mand opcją awaryjną żeby było jak najtaniej są same sprężyny (akurat mam takie na handel ), ale nie jest to najlepsze rozwiązanie do seryjnych amorów.
Mozesz zobaczyc umnie jak wyglada golfik na takich kolach obnizony o -50mm bo tez posiadam 225/45/17 w dieslumand pisze:Witam, mam mk4 1.9 tdi na oryginalnych 17' gumy 225/45 i chciał bym go obniżyć ale nie więcej niż o 30mm, żeby ładnie się prezentował, a zależym mi na tym żeby auto zachowało dobre właściwości jezdne i komfort jazdy zbliżony do serii, ponieważ dużo jeżdżę po mieście i trasach, a wiecie jak to u nas bywa z drogami jakie zestawy polecacie? a może same sprężyny? może jakaś seria od sportowych wersji? pozdro.
A jakie masz te sprężyny na handel? i jakie amory do tego? a co do samych sprężyn do oryginalnych amorów to co polecacie? TDI GTI są niższe od serii??Shmatan pisze:mand, kit to połączenie sportowych sprężyn i amortyzatorów opcją awaryjną żeby było jak najtaniej są same sprężyny (akurat mam takie na handel ), ale nie jest to najlepsze rozwiązanie do seryjnych amorów.
jak się na tych H&R lata?? bardzo twarde?? jaki amor do tego??Miraz86 pisze:Mozesz zobaczyc umnie jak wyglada golfik na takich kolach obnizony o -50mm bo tez posiadam 225/45/17 w dieslu
mand, nie pisz posta pod postem, edytuj.
Temat handlu to na pw pisz, a tu Ci odpowiem. Sprężyny sportowe do oryginalnych amortyzatorów nie są najlepszym rozwiązaniem, ale wiele osób jeździ na eibachach -30(35?) i sobie chwalą. Co do spręzyn z GTI - przecież Ci napisałem że mają -20...
Miraz86, zedrzyj kolumny i popatrz, lub pobujaj samochodem na postoju i zobacz jak dlugo chodzi po zaprzestaniu bujania. U mnie niczego takiego nie było (tylko się tłoczysko o coś zblokowało ;])
Temat handlu to na pw pisz, a tu Ci odpowiem. Sprężyny sportowe do oryginalnych amortyzatorów nie są najlepszym rozwiązaniem, ale wiele osób jeździ na eibachach -30(35?) i sobie chwalą. Co do spręzyn z GTI - przecież Ci napisałem że mają -20...
Miraz86, zedrzyj kolumny i popatrz, lub pobujaj samochodem na postoju i zobacz jak dlugo chodzi po zaprzestaniu bujania. U mnie niczego takiego nie było (tylko się tłoczysko o coś zblokowało ;])
jest troche twardo jak sie wjedzie w jakas dziure to moze lekko zabolec ale prowadzenie i wyglad przewyzszaja to idzie sie przyzwyczaic. Amorki mam seryjne.mand pisze:jak się na tych H&R lata?? bardzo twarde?? jaki amor do tego??
OK to kwestie sprężyn omówiliśmy, a w takim razie kto wie jaki amor pasuje najlepiej do eibachach -30, albo ewentualnie do H&R -50 ??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=77&t=425072" onclick="window.open(this.href);return false;
ja mam u siebie vogtland -40 jakieś progresywne amory seria i fajnie się na nich smiga nie dobijają na dziurach , ale i tak zmienie na gwint hehe ale mogę smiało je polecić
1.9 TDI AGR Seria 96KM >(czip)111KM>(0.216)130KM>c.d.n
Passat B5 FL 2001r 1.9 TDI AVF 131KM > 165KM
Passat B5 FL 2001r 1.9 TDI AVF 131KM > 165KM
Tylko na kicie mi przod wyzej stal co jest mega z dupy.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12