Zmniejszenie szczeliny nadkola w variant mk3 1.9 td
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam chciałbym zmniejszyć prześwit między nadkolem a kołem ale tylko z przodu. Mam bilsteiny gazowe z przodu i sachs tez gaz z tyłu. Z przodu jest sprężyna seria a z tyłu utwardzona plus guma usztywniająca. Moje pytanie jest takie czy mogę założyć sprężyny z vr6 do przodu ? Bądź jakąś inną sprężynę która go lekko obniży ale tylko przód?
ojejmathi47 pisze:plus guma usztywniająca.
agrotuning i niebezpieczne troche
jak zalozysz sprezyny z vr6 moze nic nie dac bo vrka jest ciezsza mozesz dac na przod obnizajace ale sadze ze bedzie za duza roznica zalezy jak ten tyl stoi
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Właśnie wagowo jest porównywalna wg googli. Tył stoi normalnie tzn jest mała odległość miedzy kołem a nadkolem. Sprężyna jest u wardzona bo czasem zdarza mi się coś wozić w bagażniku a gumę dałem żeby się nie dobiło do końca no bo niestety opona się mieści ale na styk ale taki mocny , a czemu jest to nie bezpieczne. No a wracając do tych sprężyn wg wujka googla vr6 stoi niżej i jest twardsze, a ten mój prześwit z przodu irytuje mnie. Mam już (czekają na założenie) nowy stabilizator i rozpórki na kielichy i wahacze.
bo przerywa prace sprezynymathi47 pisze: a czemu jest to nie bezpieczne
i latwo zeby ta sprezyna zostala scieta w miejscu gdzie zaczyna sie guma
byly przypadki wyladowania w rowie...
http://www.mapet-TUNING.com
Gumę mogę w sumie wyjąć bo i tak jest wystarczająco twardy. Dałem ją tylko po to by przy torach lub muldach przy większej prędkości przejazdowej nie dobiły się koła do nadkola A co z tymi sprężynami podejdą czy się różnią bo robi się trochę offtopic