Zawieszenie Golf II
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Zawieszenie Golf II
Witam mam seryjne zawieszenie w swoim golfie II, założone mam koła 16"/7,5" szerokie i 195/50 opony.
Moje pytanie jest takie:
1. Jak mocno mogę obniżyć auto tak aby nic nie obcierało zwłaszcza przy skrętach?
2. Czy muszę zmieniać całe amory i sprężyny? Czy wystarczy, że założę same krótsze sprężyny? Czy tak w ogóle można zrobić?
3. Jakie części polecacie, firma i parametry amorów i sprężyn lub samych sprężyn do serii amorków?
Za pomoc z góry dziękuję
Moje pytanie jest takie:
1. Jak mocno mogę obniżyć auto tak aby nic nie obcierało zwłaszcza przy skrętach?
2. Czy muszę zmieniać całe amory i sprężyny? Czy wystarczy, że założę same krótsze sprężyny? Czy tak w ogóle można zrobić?
3. Jakie części polecacie, firma i parametry amorów i sprężyn lub samych sprężyn do serii amorków?
Za pomoc z góry dziękuję
Zawieszenie Golf II
do -40 można bez zmiany amorków choć zaleca się ich zmianę na sportowe.Kujaw29 pisze:2. Czy muszę zmieniać całe amory i sprężyny? Czy wystarczy, że założę same krótsze sprężyny? Czy tak w ogóle można zrobić?
Zawieszenie Golf II
Kujaw29, nie wiem, zmierz sobie ile od opony masz do błotnika i mniej więcej będziesz wiedział.
-
- Użytkownik
Zawieszenie Golf II
przy -40 mm nic ci nie będzie tarło pomimo felg 16 na pewno nie z tylu,myślę ze z przodu przy skręcie tez nie powinno