1czym roznia sie amortyzatory olejowe od gazowych,, i ktore sa na nasze drogi lepsze?
2 mam bardzo twarde zawieszenie w Golfie chce wymienic amortyzatory na miekksze ,skad mam wiedziec ktore amortyzator za "miekkie",czy kolor sprezyny ma znaczenie?
pzdr
olejowe czy gazowe?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
olejowe czy gazowe?
uruchom google, użyj szukajki i poczytaj będzie szybciej... gazowe twarde do szybszej pewniejszej jazdy, a olejowe komfortowe i miękkie, ale średnio na nich jeździ się szybciej i z większym obciążeniem. co do tematu drugiego to jeśli masz seryjne zawieszenie to nie jest za twarde, takie musi być, jeśli było modzone to trzeba sprawdzić co jest pod spodem, czy są standardowe sprężyny i amortyzatory oraz standardowa wysokość.
olejowe czy gazowe?
amortyzatory olejowe są niby trwalsze a zarazem miękkie na nasze drogi, olej-gaz - będą twardsze i komfort upadnie lecz będzie lepiej się prowadził samochód. Ja miałem olej-gaz a teraz komplet olejowych sachsa i żałuje.
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
olejowe czy gazowe?
ogólnie to ja bym kupił tylko olej- gaz,moze i sa twardsze od olejowych ale i dłużej pochodza ,a tak naprawde to sam musisz zdecydowac co kupic ,wpływaja na to różne czynniki ,jakie koło bedzie ,co chcesz z golfem robic, bo jak tylko wozic do pracy na stalówkach 14" ,to lepiej kupic oleje bo sa sporo tansze od olej-gazpurplerain pisze:1czym roznia sie amortyzatory olejowe od gazowych,, i ktore sa na nasze drogi lepsze?
ma znaczenie ,zazwyczaj springi seryjne maja czarny kolor,a sporty to czerwone ,żółte ,zielone ,jak masz kolorowe to może to nie byc winna amorków tylko masz springi twardepurplerain pisze:2 mam bardzo twarde zawieszenie w Golfie chce wymienic amortyzatory na miekksze ,skad mam wiedziec ktore amortyzator za "miekkie",czy kolor sprezyny ma znaczenie?