Ori odboje do modzonego zawieszenia

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

PaulAdmin

Post autor: PaulAdmin » pt wrz 10, 2010 21:40

Wole sie upewnić czy dobrze wszystko poskładałem. Mam 50/40 17" i na muldach z osobami przycierało mi delikatnie opony więc postanowiłem wymienic resztki ori obojów na nowe gumowe zaminniki wzorowane na ori. Po montażu na tylnych amortyzatorach odbój zajmuje całe tłoczysko ale nie jest ściśnięty.

Pytanie czy jest zgodność ze sztuką i czy wytrzymają jakiś czas przy takim setupie i obciążeniu? Drugie pytanie to czy odboje zakłada się zwężeniem do dołu? Tak wynika ze starego odboje ale na schematach odbój jest zwężeniem w górę.. :otepienie: Wymiana zawiasu w 40 min ale kto pyta.... :pub:

Awatar użytkownika
GoNzO !!!
Forum Master
Forum Master

Post autor: GoNzO !!! » pn wrz 13, 2010 10:04

Jeśli z przodu będziesz miał odboje na styk, tak że nie będą już miału luzu to się po jakimś czasie się posypią. A z tyłu powinno być wszystko ok chyba że często jeździsz z kompletem pasażerów albo z dużym obciążeniem. Ale to i tak nawet nie zauważysz że odbój ci się rozleciał z tyłu. Pozdro

Moje MK4 25 Jahre GTI
viewtopic.php?t=266320" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: toudi » śr wrz 15, 2010 22:18

bedzie ci go podbijac na wybojach w gore

[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

PaulAdmin

Post autor: PaulAdmin » czw wrz 16, 2010 06:39

Jest bardzo dobrze.. jechałem na pusto i z kompletem osób i zachowuje sie podobnie jak bez nich ale tył jest jeszcze sztywniejszy. 205.40/17 KIT i amortyzacja do 1cm a miało byc komfortowo :bigok: Zobacze jeszcze jak bedzie z przodem bo tam tez są do wyrzucenia a może przy okazji pójdzie niżej :food:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”