Jaki gwint polecacie do MK3 ?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Jak w temacie jaki gwint polecacie do MK3 auto posiadam od roku i jezdze na kicie -80 teraz właśnie zastanawiam sie nad kupnem gwintu napewno na czerwonych sprężynach ale jakiej firmy ? Auto bede użytkowac jeszcze przez pare lat tak planuje wiedz niewiem czy kupic nowy czy używkę ?
Najlepiej niech ktos sie wypowie obyty w tych sprawach nie chcem wywalic pieniedzy na byle jaki gwint który ma byc do
Najlepiej niech ktos sie wypowie obyty w tych sprawach nie chcem wywalic pieniedzy na byle jaki gwint który ma byc do
- PIOTREK 86
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
ja polecam KW lub H&R mega gwinty nowe troszke szokuje cena ale trzeba szukac mozna cos wyrwac
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=477830
Czerwone są za miękkie !! Polecam jasno żółteszumnyvw pisze:sie nad kupnem gwintu napewno na czerwonych sprężynach ale jakiej firmy ?
P.S Jak naprawdę chcesz kupić dobry gwint zgłoś się na PW, mam przód FK na wkładach Koni z regulacją twardości - niestety sprężyny nie są czerwone ale mogę przemalować za dopłatą
Jesteście pewni, że kolor jest wyznacznikiem twardości we wszystkich markach? Kolego jeżdząc na -80 piszesz nieprawdopodobną rzecz czyli nie wiesz jaka marka, przedział pieniężny, twardość ale kolor wybrany...
Jesli Cie stac bierz nowe H&R, bedziesz miał gwarancje ale jeśli braknie kasy to już nie jest łatwo bo łatwo to można komuś w miarę zuzyty zawias wcisnąć (nie sugeruje, że zawias kolegi powyżej jest zużyty ale często można na taki trafić). W takim przypadku rozejżałbym sie za tańszymi markami ale nowym sprzetem.
Jesli Cie stac bierz nowe H&R, bedziesz miał gwarancje ale jeśli braknie kasy to już nie jest łatwo bo łatwo to można komuś w miarę zuzyty zawias wcisnąć (nie sugeruje, że zawias kolegi powyżej jest zużyty ale często można na taki trafić). W takim przypadku rozejżałbym sie za tańszymi markami ale nowym sprzetem.
jakosciowo to np
MTS
FK /Weitec
Eibach
KW/ H&R
wybierasz to na co cie stac.. kolor do twardosci nie ma zadnego znaczenia!
MTS
FK /Weitec
Eibach
KW/ H&R
wybierasz to na co cie stac.. kolor do twardosci nie ma zadnego znaczenia!
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Tylko sie zastanawiam nad jednym nowy czy uzywany ? hmm chodzi mi uzywany firmowy czy nowy te technix ? czy jakos tak ;p
Podkreśle auto bede uzywac przez dobre pare lat jesli mnie nie zawiedzie wczesniej
kolego no bylo juz o tym nie raz.. ze lepszy z wyzszej polki tylko kupujac uzywke nie wiesz co trafisz jak trafisz igle to super masz jazde trafisz kupe to do regeneracji i nie masz juz oryginaly i wydatek tez spory decyzja nalezy do ciebie
-
- Użytkownik
- Kontakt:
nówkę zawsze masz z gwarancją. lepiej dopłacić i kupić nowy jak chcesz jeździć parę lat na nim
-
- Użytkownik
- Kontakt:
lepsze firmy mają dłuższą gwarancje. MAPET musiałby sie wypowiedzieć jaka firma ile daje gwarancji
Re: Jaki gwint polecacie do MK3 ?
nieprawda ze lepsze firmy maja dluzsza.. wszystko u mnie np ma po 2 lata choc zalezy to od sprzedawcy bo niektorzy daja na rokcaro86wlkp pisze:lepsze firmy mają dłuższą gwarancje. MAPET musiałby sie wypowiedzieć jaka firma ile daje gwarancji
- luki07
- _
- Kontakt:
jezdze juz ponad rok na MTS Technik od Mapeta, zrobilem na nim juz ok 25tys km bo autem jezdze do pracy i jest bardzo dobrze, dalej twardy,czasem plomby wypadaja cena do jakosci dla mnie super, na przegladzie po roku wyszlo po 80% skutecznosci i wszystko pieknie chodzi