[mk3] gleba 60/40
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[mk3] gleba 60/40
Witam,
Przekopałem się ostatnio przez połowę tematów (koło 50) i co nieco wyjaśniłem sobie ale sprawa jest następująca. Czy różnicę między ta-technix a serią należy nazwać tragedią? Wiem, że to kwestia osobistego odczucia ale może ktoś, kto się przesiadł będzie w stanie coś powiedzieć.
Dodatkowo ważniejsza kwestia: mój kłapouch legitymuje się silnikiem 1.4 a, że przy 40/40 auto i tak stoi krzywo z przodu, to zastanawiam się nad 60/40 ale tutaj pojawia się problem - nie widzę nigdzie takiego zawieszenia dla 1.4? Źle szukam, czy nie ma szans na kompletny kit 60/40 w 1.4?
Proszę o info
Przekopałem się ostatnio przez połowę tematów (koło 50) i co nieco wyjaśniłem sobie ale sprawa jest następująca. Czy różnicę między ta-technix a serią należy nazwać tragedią? Wiem, że to kwestia osobistego odczucia ale może ktoś, kto się przesiadł będzie w stanie coś powiedzieć.
Dodatkowo ważniejsza kwestia: mój kłapouch legitymuje się silnikiem 1.4 a, że przy 40/40 auto i tak stoi krzywo z przodu, to zastanawiam się nad 60/40 ale tutaj pojawia się problem - nie widzę nigdzie takiego zawieszenia dla 1.4? Źle szukam, czy nie ma szans na kompletny kit 60/40 w 1.4?
Proszę o info
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
miskieusz, kolego zazwyczaj sa uniwersalne do wiekszosci silników
[ Dodano: 19 Cze 2010 20:24 ]
[ Dodano: 19 Cze 2010 20:24 ]
nie wiem o co kaman kolego przesiadasz sie na sport zawieche nie licz na komforty,tragedia?-dla mnie wybawienie ja nie potrafie na seri juz smigac a co do różnic to napewno bedzie twardo nisko i w zakretach szybciejmiskieusz pisze:Czy różnicę między ta-technix a serią należy nazwać tragedią?
Tak tylko np. Mapet na stronie ma wyróżnienie 1.4 a następnie 1.6/1.8/2.0/1.9 więc lipa;/ A bez sensu raczej kupować 60/40 z tej drugiej grupy, bo skończy się tak, że auto pójdzie w dół 20/10 ;/PROXII pisze:miskieusz, kolego zazwyczaj sa uniwersalne do wiekszosci silników
Może ktoś stosował "większą glebę" przy 1.4?
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
Hmm mi by się też tak wydawało, tylko w takim bądź razie po co jest rozróżnienie na stronach sklepów i allegro itp?^Butcher^ pisze:roznica jest tylko miedzy benzyna/diesel ,nie ma znaczenia czy kupisz dla 1,4 czy dla 1.8
Ja mam u siebie w 1.3 ,60/40 i siadł nawet wiecej niz 60 a sprezyny mam tez dla silinikow 1.6/1.8
Sam mapet ma na stronie rozróżnione dla 1.4 i potem reszta, poza tym dla 1.4 tylko 35/35.
No nie wiem zapytam może u źródła;)
Swoją drogą jakieś subiektywne uczucia odnośnie ta-technix?
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia