szybkie zużycie zawiechy mk2.

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
piru
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: szybkie zużycie zawiechy mk2.

Post autor: piru » śr maja 12, 2010 14:39

honza pisze:Mam problem z szybkim zużywaniem amortyzatorów w moim golfie... co kila tysiecy mam wylany amor .. najpierw pada lewy .. najpierw był gwint kw , później jakis mts czy Ta-t., teraz zmieniłem na weitec i spręzyny HR . Amor znowu wylany i teraz jeszcze sprezyna pękła.. Odrazu mówie że nie uprawiam zadnego rodeo po dziurach i jezdze wolno... wiem że tulejki belki nie są juz w najlepszym stanie może to jest powodem? jakies pomysły?

jeszcze powiedz/napisz że te wszystkie zestawy które wymieniłeś były nowe ? :hehe:

moja bestia :grin:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318356

http://www.vwvento-fans.com/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=1

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » czw maja 13, 2010 22:10

honza, cuda :grin: jeszcze sie z czyms takim nie spotkałem

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » pt maja 14, 2010 07:18

honza, kolego ja wcale sie nie nabijam wrecz przeciwnie :chytry: czy mozesz napisac jakie to przyczyny :bigok: bo to ciekawy temat i warto wiedziec pozdro

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » sob maja 15, 2010 09:26

honza pisze:prawdopodobne złe dobranie sprężyn do amorków i złe odboje. chodzi głównie o to, że tłoczek dobijał do końca i to uszkadzało amortyzator
a jakie miałes springi i amorki :chytry: ,co do odboi to moze to byc przyczyna :grin: nie myslałem o tym ,ale możliwe :blush:
Ostatnio zmieniony sob maja 15, 2010 09:26 przez Ł-u-k-a-s-z, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”