Co jest potrzebne do zalozenia kitu?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Co jest potrzebne do zalozenia kitu?
Witam. Ze wzgledu ze zostalem zmuszony na wymiane amorow poniewaz jeden wylal postanowilem opuscic lekko golfa a ze jestem totalnym laikiem w temacie gleby chcialbym sie was zapytac o kilka rzeczy. Czy przy zakladaniu kitu trzeba kupowac nowe oslony i odboje oraz gorne mocowania amorow? Czy poprostu kupuje kit np. -60/-40 a reszte przekladam z seryjnego zawiasu? Chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakie firmy byscie polecili? Czy taki bedzie dobry http://moto.allegro.pl/item1008959885_v ... _40mm.html ? Do czego sluza te talerzyki co sa na zdjeciu?
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 17:37 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 2 razy.
Osłon i odbojów teoretycznie nie trzeba wymieniać, ale ja na Twoim miejscu kupiłbym je poliuretanowe i założył. Górne mocowania też mogą zostać (ja ich nie wymieniałem przy zakładaniu kita).
No i polecam Kit MTS Technik. Miałem 40/40, teraz mam 20/15 i jest bardzo dobry. Ceny też nie powalają. Jeśli nie masz jakichś tam ram cenowych, to bardzo dobre opinie słyszałem o takiej konfiguracji: amortyzatory MTS Technik i sprężyny Eibach.
No i polecam Kit MTS Technik. Miałem 40/40, teraz mam 20/15 i jest bardzo dobry. Ceny też nie powalają. Jeśli nie masz jakichś tam ram cenowych, to bardzo dobre opinie słyszałem o takiej konfiguracji: amortyzatory MTS Technik i sprężyny Eibach.
W sumie moje oslony i odboje maja ze 3 tygodnie wic sa nowe a co do poliuretanowych to masz na mysli tuleje wahacza? Gorne mocowania amorow tez mam nowe (zmieniane razem z odbojami). Sam nie wiem jaki zalozyc zeby nie utrudnialo poruszania (czy-60/-40 czy -40/-40?). Na forum wyczytalem ze przy -40/-40 idzie nizej a poza tym srednio wyglada bo tyl jest nizej od przodu. To prawda? Myslalem zeby kupic kit jednej firmy (springi + amory).
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 17:49 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak wygląda u mnie kit MTS Technik 40/40 (ale w rzeczywistości jest lekko z 50/50 )
Jeśli chcesz kit jednej firmy, to naprawde polecam MTS Technik. Napisz do Mapeta, bo sprzedał tych zestawów sporo i na pewno odpowie Ci na wszystkie pytania. Gros ludzi uważa, że wolałaby jakiś markowy używany kit niż nowy MTS, ale co nowy sprzęt, to nowy. Poza tym dostajesz dwuletnią gwarancję, a to już bardzo wiele!
Jeśli chcesz kit jednej firmy, to naprawde polecam MTS Technik. Napisz do Mapeta, bo sprzedał tych zestawów sporo i na pewno odpowie Ci na wszystkie pytania. Gros ludzi uważa, że wolałaby jakiś markowy używany kit niż nowy MTS, ale co nowy sprzęt, to nowy. Poza tym dostajesz dwuletnią gwarancję, a to już bardzo wiele!
- grześ226- kosmos
- szef wszystkich szefow!!!
- Kontakt:
RoBaL84, jak masz wybulic te 700 zeta to zastanow sie nad zawieszeniem gwintowanym bo naprawde warto
http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... category=0
[ Dodano: 23 Kwi 2010 18:51 ]
http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... category=0
[ Dodano: 23 Kwi 2010 18:51 ]
a te talezyki zaklada sie na amortyzatory (te po prawej stronie na zdjeciu) zeby sprzezyna miala sie o co opierac od doluRoBaL84 pisze:Do czego sluza te talerzyki co sa na zdjeciu?
- grześ226- kosmos
- Kontakt:
Ta Technik, MTS Technik,RoBaL84 pisze:A co do gwintu to polecacie jakas firme (oczywiscie nie za droga bo kiepsko z kasa)?
np:
http://www.allegro.pl/item976108221_zaw ... vento.html
hmmm nie mam pojeciaRoBaL84 pisze:Jak jest pozniej z ewentualna naprawa gdyby ktorys amor padl w przypadku gwintu?
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
RoBaL84,
zapytaj MAPETA on sie specjalizuje w tych zawieszeniach i nie tylko
zapytaj MAPETA on sie specjalizuje w tych zawieszeniach i nie tylko
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- grześ226- kosmos
- Kontakt:
carrion pisze:pisałeś w pierwszym poście o kicie, ale jesli bierzesz też pod uwagę gwint, to nawet bym się nie zastanawiał.
no wlasnie u mnie bylo to samo caly kit ta technik a teraz zmiana na gwint007yankes pisze:zaczynalem tez na kicie mts kazdy mi mowil poczekaj chwile dozbieraj a ja nie uparlem sie...
i wyszlo na ich racje