Jakie obniżenie??

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

mihał
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jakie obniżenie??

Post autor: mihał » śr mar 24, 2010 01:09

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wrzuciłem parę fotek. Chodzi mi o tył. Bo za bardzo pieje w górze. Jakie dać sprężyny na tył żeby ładnie równo siedział z przodem?? Bo przód zostaje tylko tył chcę zmienić. Mi się wydaje że na tył by trzeba -60 sprężyny żeby było oki. Ale proszę o opinię jakie dać tam sprężyny. Dodam że nie mam pojęcia jakie jest teraz obniżenie, tak już go sprowadziłem z niemcowni. pozdravwiam

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » śr mar 24, 2010 08:16

mihał, według mnie to ty nie masz zadnego obnizenia :grin: i nie doradzam tył posłac -60 bo bedziesz wygladał jak byc z 10 worków ziemniaków przewoził :chytry: ja doradzam 40/40 i powinno sie wyrównac,druga sprawa to sprawdz czy nie masz z tyłu na sprężynach jakis gum powciskanych bo to czesto sie zdarza i tył wyżej siedzi pozdro

mihał
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mihał » śr mar 24, 2010 10:12

Gum żadnych nie mam na 100%. Są chyba seryjne amorki ale sprężyny to nie wiem. Są czarne także może być że są seryjne. Ale są strasznie twarde także nie sądzę żeby były seryjne. Bo seryjne nie są tak twarde jak te co mam. Z przodu mam żółte amorki i czerwone springi, a tył takie dziadostwo. I nie podoba mi się jak tak pieje. Mówisz że go posadzić -40 tak?? Też nad tym myślałem ale wolałem się upewnić. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » śr mar 24, 2010 11:54

mihał, to jak tak to zajmij sie tylko tyłem ,mozliwe ze masz springi od passata ponoc były twarde i ludziska kombinowali w golfach posadz 0 -40 i mysle ze bedzie dobrze :grin: a z tego co piszesz to przod napewno masz sport zawieche tylko teras ile obnirzaja te springi,bo moze sie skonczyc na tym ze przód bedzierz miał wyżej niż tył :grin:
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 11:56 przez Ł-u-k-a-s-z, łącznie zmieniany 1 raz.

mihał
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mihał » czw mar 25, 2010 12:47

No tego to bym nie chciał, bo będzie porażka. Zobaczę kupie springi -40 i zobaczę jaki będzie efekt. Ale wydaje mi się że jak założę -40 to będzie git. Zawsze na przód jakiś talerzyki obniżające można założyć. Trzeba kombinować :bigok:

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » czw mar 25, 2010 21:44

mihał, jasne :grin:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”