problem z gwintowanym zawieszeniem
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
problem z gwintowanym zawieszeniem
pisałem o swoim problemie ze stukami w zawieszeniu to ktoś musiał to skasować bo nie moge znalezc tematu, to już nie wiem gdzie ja moge pisac o problemach z zawieszeniem??Jesli ktos ma zamiar to skasowac to niech napisze gdzie jest dział dotyczacy problemów z zawieszeniem... Przechodzac do tematu teraz zauważyłem kolejny problem, otóż od lipca zeszłego roku jeżdże na gwintowanym zawieszeniu i wszystko wydawało by sie ok lecz od jakiegoś tygodnia coś wali od strony pasażera nawet podczas jazdy po prostej i równiutkiej drodze przy rożnych prękdościach, próbując znalezc przyczyne zaobserwowałem coś niepokojącego, otóż gdy naciskam przód auta prawą stronę to na poczatku jest twardo że amor prawie wcale nie reaguje, po chwili na ciskania zaczyna lekko sie poddawać przy czym mocno zgrzyta/skrzypi halasuje (podczas jazdy tego nie słyszałem) aż w koncu rozhuśtam auto i amor pracuje normalnie przy czym jeszcze lekko zgrzyta lub przestaje zgrztać. Na zime przód był mocno podkręcony do góry i te osłony na amorach były tez u samej góry ze ten pręt (teleskop) był w pewnym miejscu widoczny-odsłonięty czyzby dostał sie tam syf i amor się zatarł czy jak to mam rozumiec bo nie wiem co robić :/ prawa strona jest ok tj bez zgrzytów amor pracuje a też guma nie przesłania całkowiecie tego teleskopa...
Ostatnio zmieniony pt mar 19, 2010 09:59 przez mateusz_kajtek, łącznie zmieniany 1 raz.
co o 1 pytan
po 1 edytuj temat - 3 pkt regulaminu
po 2 ogolnie 4 pkt regulaminu czyli tutaj forum zawieszenia jest mowa tylko o tuningu zawieszenia, zas problemy techniczne z zawieszeniem seria to na forum - techniczne - przedrostek zawieszenia
ok wracajac do tematu
a to uzywak czy nowka? nie ma gwarancji?
ogolnie mogl sie dostac syf albo sie wyrobilo uszczelnie itp sprawy jak cos to moze okazac sie ze os do regeneracji
po 1 edytuj temat - 3 pkt regulaminu
po 2 ogolnie 4 pkt regulaminu czyli tutaj forum zawieszenia jest mowa tylko o tuningu zawieszenia, zas problemy techniczne z zawieszeniem seria to na forum - techniczne - przedrostek zawieszenia
ok wracajac do tematu
a to uzywak czy nowka? nie ma gwarancji?
ogolnie mogl sie dostac syf albo sie wyrobilo uszczelnie itp sprawy jak cos to moze okazac sie ze os do regeneracji
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
jest to zawieszenie gwintowane MTS Technik kupiłem je pod koniec 2008 roku, gwarancja jest dwuletnia czyli jest jeszcze wazna o ile znajde fakturę a kupiłem to w sklepie internetowym Venom24. co radzicie?MAPET pisze:a to uzywak czy nowka? nie ma gwarancji?
PS jeśli jakiś mod może to prosze o nie kasowanie tematu tylko przeniesienie go do odpowiedniego działu, sory za bałagan...
NA SPRZEDAŻ MÓJ GOLFIK -> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3936548#3936548
no to juz wiesz.. na gwarancje mozesz zawsze wyslac nie ma co gdybac wczesniej poki nie stwierdza czego to wina jesli syfu to wtedy sie martw...
http://www.mapet-TUNING.com
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt: