Mk4+gwint i łącznik stabilizatora

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
mr_exclusive
GTI POWER
GTI POWER
Posty: 414
Rejestracja: czw kwie 17, 2008 15:10
Lokalizacja: Białogard
Kontakt:

Mk4+gwint i łącznik stabilizatora

Post autor: mr_exclusive » pn mar 01, 2010 18:01

Witam kolegów :bajer:

Czy ktoś może wie czy łącznik stabilizatora który można kupić u kolegi Mapet coś pomoże na dolegliwość przycierania półosi o stabilizator?

Założyłem wczoraj u siebie gwint skręciłem go ładnie i nie da się jechać, nawet podczas jazdy na wprost jest mega przycierka, piłuje okropnie :crazy:
Ostatnio zmieniony pn mar 01, 2010 18:02 przez mr_exclusive, łącznie zmieniany 1 raz.


Pozdr,
Arek

Moje EX GTI Turbo:
viewtopic.php?t=169032

Polo 9N 1.9TDI Highline

Tani Hosting www zapraszam!

Tomek77-89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 318
Rejestracja: wt lip 01, 2008 21:51
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontakt:

Post autor: Tomek77-89 » pn mar 01, 2010 22:10

Dużo ludzi jeździ i sobie chwali stabilizator od Audi S3, TT :bigok:



Awatar użytkownika
zajac
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2492
Rejestracja: sob sty 21, 2006 23:18
Lokalizacja: krakow,skarzysko
Kontakt:

Post autor: zajac » śr mar 17, 2010 19:45

a same łączniki stabilizatora trzeba wymieniac przy zalozeniu gwintu i opuszczeniu ok 4-5 cm ??????


Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0

NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio

mateuszg62
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 96
Rejestracja: sob sty 24, 2009 22:04
Lokalizacja: warszawa / <EOP>
Kontakt:

Post autor: mateuszg62 » pn kwie 12, 2010 21:52

no własnie moze ktos bardziej rozwinac ten temat bo tez mam taki problem :crazy:



Awatar użytkownika
$kubi
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 147
Rejestracja: pt wrz 05, 2008 20:34
Lokalizacja: Alwernia

Post autor: $kubi » ndz kwie 18, 2010 12:06

Ja też proszę o rozwinięcie bo mam taki problem w Borze.... trzeba wymienić łączniki czy jest na to inna tańsza rada?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 12:08 przez $kubi, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
beetle
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 904
Rejestracja: pt sie 10, 2007 14:34
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: beetle » ndz kwie 18, 2010 12:12

no właśnie:
czy wystarczy wstawić dłuższe łączniki czy konieczna jest wymiana drążka na specjalny o innym kształcie wygięcia?


Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
pczerniej
Forum Master
Forum Master
Posty: 1941
Rejestracja: śr sty 31, 2007 15:16
Lokalizacja: nord-vag
Kontakt:

Post autor: pczerniej » pn kwie 19, 2010 21:47

"Są dwa wyjścia: Kupić stabilizator z Audi S3 (ktoś mówił że też TT) ale gwint musi mieć mocowanie na łączniki. Druga opcja to zakup "tuningowego" stabilizatora (FK i KW takie robią). Odradzam natomiast montaż jedynie regulowanych łączników ori stabilizatora bo to nic nie daje (przetestowane)" :dol:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=203330 ;)


Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT

Awatar użytkownika
szczep
Forum Master
Forum Master
Posty: 1334
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 09:35
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: szczep » wt kwie 20, 2010 10:49

wystarczy kupić stabi od wersji 4Motion lub quattro i jest możliwość montażu na standardowe krótkie łączniki :helm: sprawdzone od jakiegoś czasu :P



Awatar użytkownika
$kubi
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 147
Rejestracja: pt wrz 05, 2008 20:34
Lokalizacja: Alwernia

Post autor: $kubi » sob kwie 24, 2010 09:18

Właśnie.... ja kupiłem łączniki u mapeta i nic mi to nie dało :/
szczep, gdzie i za ile kupiłeś taki stabilizator?? do Bory też będzie pasił?

Ciekawi mnie jak to jest że u nie których nie obciara nic w ogóle....
Ostatnio zmieniony sob kwie 24, 2010 09:40 przez $kubi, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
szczep
Forum Master
Forum Master
Posty: 1334
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 09:35
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: szczep » sob kwie 24, 2010 16:50

stabi kupiłem na allegro , do Bory, Golfa IV, Audi A3/S3 Quattro stabilizatory są takie same
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2014 20:41 przez szczep, łącznie zmieniany 2 razy.



Awatar użytkownika
$kubi
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 147
Rejestracja: pt wrz 05, 2008 20:34
Lokalizacja: Alwernia

Post autor: $kubi » ndz kwie 25, 2010 10:32

A może coś z seata lub skody? ten wygląda podobnie do tego 4motion który montował szczep, http://moto.allegro.pl/item1004190554_s ... 0_tdi.html


Edit.

Czy stabilizator w audi a3 sportback to właśnie ten sam co w VW 4motion??
Ostatnio zmieniony pn kwie 26, 2010 20:18 przez $kubi, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
cezary3
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 153
Rejestracja: sob sty 27, 2007 18:54
Lokalizacja: gdańsk

Post autor: cezary3 » pn kwie 26, 2010 22:44

wystarczy kupić stabi od wersji 4Motion lub quattro i jest możliwość montażu na standardowe krótkie łączniki :helm: sprawdzone od jakiegoś czasu :P
_________________
molgbyś dać fotke twojego patentu

mam problem bo trze mi stabilizator o pół oś .......norma niby ale u mnie zaczeło dopiero trzeć po wymianie maglownicy na nową .........dodam ze wczesniej miałem drążki długie i krótkie końcowki teraz na odwrót ale wypadkowa długość jest ta sama

wcześniej tarło i tylko z prawej strony przy dodawaniu ostro gazu i braniu prawych łuków a po ustawieniu geometri i rozkręceniu regulowanych łączników na max trze non stop nawet bez dodawania gazu....jednym słowem mówiąc nikt niewie o co loto i co z tym zrobić może ktoś coś wymyśli bo jedyne co mi przychodzi do głowy to wywalić stabilizator albo go spiłować w trącym miejscu
Ostatnio zmieniony pn kwie 26, 2010 23:11 przez cezary3, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
siamlag
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 157
Rejestracja: sob lis 25, 2006 03:03
Lokalizacja: Krapkowice
Kontakt:

Post autor: siamlag » sob maja 08, 2010 10:26

Mam ten sam problem :/ Przy ostrym skręceniu kierownicy trze jak cholera... :/ Wrzuci ktoś foto tego staba z 4Motion?? Mam gwint Supersporta, ma on mocowanie na łączniki?? Pozdro


Mój golf MK IV -----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=74229

Awatar użytkownika
szczep
Forum Master
Forum Master
Posty: 1334
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 09:35
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: szczep » sob maja 08, 2010 19:31

cezary3 fotki z mojego topic'u, jakość słaba bo telefonem robione :helm:

Obrazek Obrazek

[ Dodano: 08 Maj 2010 19:44 ]
siamlag temat ze stabilizatorem 4motion

http://www.golfv.de/board2-felgen-fahrw ... -dringend/



ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości