Zawieszenie gwintowane a ESP i ABS
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- SKYNET_HQ
- Nowicjusz
Zawieszenie gwintowane a ESP i ABS
Witam dobrzy ludzie, chcialem prosic o opinie na temat zamiany zawieszenia na gwint. Stalem sie wlasnie szczesliwym posiadaczem zawieszenia gwintowanego koni, o takiego :
http://www.europerformance.co.uk/pages/ ... t=15348339
Moj samochod to 04 BORA z kierownica po niewlasciwej stronie , chociaz to znaczenia raczej nie ma jak mniemam. W przyszlym tygodniu mialem to montowac, pojechalem do warsztatu a tam angol mi mowi, ze mi to odradza, ze bede mial nieustajace problemy z abs'em i kontrola trakcji. Zmartwil mnie tym baaardzo, po pierwsze dlatego ze bardzo chcialem tej gleby heh, a po drugie ze troche kasy kosztowaly te sprezyny.
Nie ufam do konca temu gosciowi ale to w koncu mechanik a ja jestem laikiem, przeszukiwalem to forum ale nie udalo mi sie znalezc nic na ten temat, wobec tego zwracam sie z prosba do kogos obeznanaego w temacie, prosze o opinie i przede wszystkim o ocene tego co mi powiedzial tenze angielski mechanik. Z gory dzieki.
http://www.europerformance.co.uk/pages/ ... t=15348339
Moj samochod to 04 BORA z kierownica po niewlasciwej stronie , chociaz to znaczenia raczej nie ma jak mniemam. W przyszlym tygodniu mialem to montowac, pojechalem do warsztatu a tam angol mi mowi, ze mi to odradza, ze bede mial nieustajace problemy z abs'em i kontrola trakcji. Zmartwil mnie tym baaardzo, po pierwsze dlatego ze bardzo chcialem tej gleby heh, a po drugie ze troche kasy kosztowaly te sprezyny.
Nie ufam do konca temu gosciowi ale to w koncu mechanik a ja jestem laikiem, przeszukiwalem to forum ale nie udalo mi sie znalezc nic na ten temat, wobec tego zwracam sie z prosba do kogos obeznanaego w temacie, prosze o opinie i przede wszystkim o ocene tego co mi powiedzial tenze angielski mechanik. Z gory dzieki.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zapytaj sie tego mechanika co ma gleba do ABS i ESP
nic sie nie zmienia jezeli chodzi o polozenie czujnikow, ABS i ESP tego nie zauwazy
popatrz ile ludzi do okola ma glebe w aucie i maja ABS (bo to podstawa w nowych autach) i nie ma problemu
zmien mechanika bo ten chyba wczesniej pourywal komus przwody od czujnikow skoro tak twierdzi
moze lepiej przyjechac z tym przy okazji do Polski - bedzie taniej i kazdy mechanik ci to wymieni
nic sie nie zmienia jezeli chodzi o polozenie czujnikow, ABS i ESP tego nie zauwazy
popatrz ile ludzi do okola ma glebe w aucie i maja ABS (bo to podstawa w nowych autach) i nie ma problemu
zmien mechanika bo ten chyba wczesniej pourywal komus przwody od czujnikow skoro tak twierdzi
moze lepiej przyjechac z tym przy okazji do Polski - bedzie taniej i kazdy mechanik ci to wymieni
- SKYNET_HQ
- Nowicjusz
Heh wielu gosci stylizuje samochody przy pomocy 20 metrowego przewodu LED oraz akcesoriow z dzialu tuning w Tesco , co wcale nie oznacza ze to wlasciwy kierunek ni ? Dlatego wolalem zapytac kogos madrzejszego ode mnie Dzieki wielkie.szczep pisze:zobacz na forum ile MkIV i Bor posiada albo springi sportowe albo gwint i pewnie nikt nie ma problemów z ABS/ESP, więc lepiej zmień mechanika
Mechanika zmienie obowiazkowo Niestety wyjazd do polski odpada.
a no jednak ma...zapytaj sie tego mechanika co ma gleba do ABS i ESP
wbrew pozorom ma to znaczenie bo system antyposlizgowy ten ktory dohamowywuje odpowiednie kolo przy wpadaniu w poslizg sczytuje informacje rowniez wzgledem tego jak auto jest ustawione i gdzie ma srodek ciezkosci obnizenie auta zmienia ten srodek ciezkosci i moze to byc mylne dla systemu
o ile w przypadku abs to nie bedzie gralo roli to system teoretycznie moglby glupiec.. i tak gdzieniegdzie o tym pisza ze zaleca sie jego przestawienie
co do uzywania na co dzien bo mam te systemy w passacie b5fl i gwint kw
wlasciwie spokojnie mozna gwintowac i nic sie nie dzieje!
hamowanie absolutnie nei czuc roznicy
jedyne co to kilka razy w roku i szczegolnie jak bylem w gorach na gorskich serpentynach na jakims szybko pokonywanym luku na desce czasem pojawia sie ikonka ze zalancza sie system ale to tyle auto jedzie normalnie neiczuc ze cos sie uslizguje
takze wg mnei nei ma obaw
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- SKYNET_HQ
- Nowicjusz
Heh wybacz dociekliwosc i te 100 pytan do, ale co rozumiesz przez przestawienie?? Kurde boje sie ze cos bedzie nie tak, nastraszyl mnie ten angol, poczytalem tez troche na angielskich forach, jednak okazuje sie ze jest troche ludzi ktorzy po zglebieniu samochodu maja problemy z elektronika.MAPET pisze:i tak gdzieniegdzie o tym pisza ze zaleca sie jego przestawienie
Kobieta mnie zabije jak zaloze zawias za ponad klocka i cos bedzie nie tak heheh. Wiecie jak ciezko mi bylo ja przekonac ze potrzebujemy tych sprezyn?? :P
www.akaipro.com
nie wiem jak sie to modyfikuje bo tylko czytalem daawno o tym a wlasciwie kolega mi pisal
ogolnie nic nie zmianialem jezdze i jest OK
ogolnie nic nie zmianialem jezdze i jest OK
http://www.mapet-TUNING.com