Siemka forumowicze
Mam zamiar obniżyc mojego mk3 czy sprężyny 40/40 podejdą do seryjnych amortyzatorów?? Czy po wymianie trzeba coś regulować ? Zbieżnosc itd ??
Jaki jest koszt tego ?? Moje mk3 to rocznik 1993 1.6 benzyna
[MK3] Sprężyny obniżające 40/40
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- barteKKK03
- V.I.P.
O obniżaniu -40 na seryjnych amortyzatorach napisano już na forum całkiem sporą litanię...
Ale powtórzę się... sprężyny -40 dadzą sobie jeszcze radę na seryjnych amortyzatorach, ale licz się z tym że szybciej się zużyją niż na seryjnych springach.
przy obniżaniu zwróć jeszcze uwagę na średnicę górnego zwoju sprężyn przednich, ty masz wersję przed liftem
No a po zmianie zawiasu wiadomo że wypadałoby geometrię zrobić
Ale powtórzę się... sprężyny -40 dadzą sobie jeszcze radę na seryjnych amortyzatorach, ale licz się z tym że szybciej się zużyją niż na seryjnych springach.
przy obniżaniu zwróć jeszcze uwagę na średnicę górnego zwoju sprężyn przednich, ty masz wersję przed liftem
No a po zmianie zawiasu wiadomo że wypadałoby geometrię zrobić
teoretycznie podchodzaPiaseczeq pisze:czy sprężyny 40/40 podejdą do seryjnych amortyzatorów??
cala geometrie musisz ustawicPiaseczeq pisze:Czy po wymianie trzeba coś regulować ? Zbieżnosc itd ??
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !