1.9 td coś skrzypi z przodu
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
1.9 td coś skrzypi z przodu
witam a więc śmigając moim golfikiem a jestem po wymianie zawieszenia na sportowe po pewnym czasie zaczęło mi coś skrzypiec z przodu dzieje sie o jak podjeżdżam na krawężnik i przy zmianie biegu, jak zaciągnę ręczny i próbuje ruszać to tez skrzypi jadac około 40kmh i dodając gwałtownie gazu tez poskrzypuje nie dzieje sie to cały czas lecz właśnie w powyższych sytuacjach. towarzyszy temu takie dziwne walenie najczęściej to na przejazdach kolejowych słychać poskrzypuje i cos wali w zawieszeniu, ostatnio jak sie zatrzymałem i zaciągnąłem ręczny to i ruszałem to cos w lewym kole słychać te skrzypienie.
odbój amorka
poduszka amorka
tuleja stabilizatora
poduszka silnika
sprezyna zle ulozyla sie
takie mam typy
poduszka amorka
tuleja stabilizatora
poduszka silnika
sprezyna zle ulozyla sie
takie mam typy
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
A na dziurach stuka coś w zawieszeniu?
U mnie też skrzypi jak np. jadę na luzie 40km/h i wrzucę bieg przykładowo trzeci to jest takie skrzypnięcie. Z tego co mówi MAPET, to odbój odpada bo to raczej metaliczny dźwięk jest. Stabilizatora nie mam. Sprężyny dobrze ułożone. Jako, że jest to dźwięk iście metaliczny obstawiam, że któraś z tulei wachacza mogę mięć zarówno ja jaki i ty poluźnioną/niedokręconą.
U mnie też skrzypi jak np. jadę na luzie 40km/h i wrzucę bieg przykładowo trzeci to jest takie skrzypnięcie. Z tego co mówi MAPET, to odbój odpada bo to raczej metaliczny dźwięk jest. Stabilizatora nie mam. Sprężyny dobrze ułożone. Jako, że jest to dźwięk iście metaliczny obstawiam, że któraś z tulei wachacza mogę mięć zarówno ja jaki i ty poluźnioną/niedokręconą.
MAPET pisze:odbój amorka
poduszka amorka-wczoraj wymieniłem na nową:) 2 sztuki nie pomogło
tuleja stabilizatora-nie posiadam stabilizatora:)
poduszka silnika-jedną mam do wymiany ale nie obstawiał bym tego bo cos w lewym kole nie trybi chyba
sprezyna zle ulozyla sie-spręzyna jest ok
takie mam typy
[ Dodano: 24 Cze 2009 12:36 ]
dokładnie jak wpadne w dziury a dokładniej np tory kolejowe to słyszę takie dziwne odgłosy walenia czegoś i nie wiem, mam to samo jak np jade około 30 i zmienię bieg to właśnie jest ten dzwięk.D1_PITER pisze:A na dziurach stuka coś w zawieszeniu?
[ Dodano: 24 Cze 2009 12:37 ]
tylko kurcze to skrzypienie to nie jest takie metaliczne kurcze:) cos na dole możliwe ze tuleje wahacza cos juz wyrobione bądz poluźnione.