[MK 3] Problem z doborem sprężyn

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

LUKASZ_MAZURY
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK 3] Problem z doborem sprężyn

Post autor: LUKASZ_MAZURY » pt maja 08, 2009 18:19

Witam wszystkich.
Mam problem z doborem sprężyn obnizających do golfa 3 silnik 1,4 rocznik 96. Mianowicie mam zawieszenie sportowe MTS -35mm. Chodziło mi o wmiarę komfortową jazdę po Polskich drogach. Co się okazało po założeniu. Nie przewidziałem tylnego maksymalnego obciążenia na oś, ponieważ nie doliczyłem butli z gazem i autko usiadło do 60mm. Było zbyt nisko. Nacisk sprężyny MTS -35mm WYNOSI 785KG na tylnia oś, a autko z gazem ma nacisk na tylnią oś około 800kg więc dlatego taki skutek. Mam pytanie czy jeżeli na tył założyłbym oryginalne springi od gti obnizające -20mm na przód mts -35mm na sportowych amorkach to czy byłoby wporządku. Springi od gti mają większy nacisk na tylnią oś więc według mnie tył siadłby do 35mm. Moze sie mylę więc pytam o poradę. Myślałem jeszcze nad springami tylnymi od Vento -35mm ale MAPET stwierdził że nacisk na tylną oś jest podobny więc odpada.
Pozdrawiam. ŁUKASZ

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » sob maja 09, 2009 19:42

mozesz probowac z tym gti jak pisales ale ile opadnie nei wiem
ew mts -35 do cabrio sa troche twardsze.. a moze ktos inny cos podpowie

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”