MK IV amortyzatory, jakie wybrać

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
trzeci5
Forum Master
Forum Master

MK IV amortyzatory, jakie wybrać

Post autor: trzeci5 » pn maja 04, 2009 23:11

Witam od pewnego czasu szukam na forum odpowiedzi na moje pytanie czyli "Jakie amorki najlepiej założyć do sprężyn eibacha -30mm'',tak aby niestracic na komforcie i żeby przestało bujać no i niebyło zbyt twardo .Na forum wyczytałem ze najlepiej założyc skracane MTS-y inni znów piszą ze do takiego obnirzenia można zakładać seryjne jeszcze inni ze blisztejn B4 będzie ok ,więc naprawde niewiem co wybrać
Za pomoc z góry dzięki Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
szczep
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szczep » wt maja 05, 2009 07:22

kupując seryjne amorki i zakładając je na Einbachy, komfort pozostanie na 100% tylko że taki amorek się szybciej skończy, ponieważ będzie miał krótszy zakres pracy i może wystąpić dobijanie, MTS z kolei jest krótszy o 25mm od amortyzatora standardowego i jest przystosowany do tego typu sprężyn

Awatar użytkownika
Ponior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Ponior » wt maja 05, 2009 10:10

Ja miałem sprężynki eibacha -35mm i na nich amorki kayaba, przejechałem tak 60 tyś km i amorki są w dobrym stanie, nic im nie dolegało.
Teraz mam do tych sprężyn amorki bilsteina b6 i jest lepiej, niestety koszt większy i to dużo.
pozdro.

viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
trzeci5
Forum Master
Forum Master

Post autor: trzeci5 » wt maja 05, 2009 10:40

Witam i dzięki za odpowiedzi ale myślałem ze będzie tego więcwj.Moze ktoś ma założone MTS-y na springach eibacha -30mm jak to wygląda od strony komfortu ,duzo twardziej będzie jak na seryjnych amorach olejowych,a moze zdecydowac się na blisztejny B4 gazowo-olejowe na forum wyczytałem ze takie amory sa troch twartsze niz olejowe i ze do obnizenia -30mm mozna smiało zakładac, no ale niejestem całkowicie do tego przekonany ,czekam na wasze odpowiedzi Pozdrawiam...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”