[mk4]sprawność przednich amorów 50% czy czas wymieniac?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
[mk4]sprawność przednich amorów 50% czy czas wymieniac?
Witam, byłem obadać sprawnośc moich amorów z przodu, wyszło ok 50% na jednych i drugich, pytanie czy wymieniac czy pobujac jeszcze na nich... czytałem duzo opini,ze warto kupic uzywane Ori, ale nigdy nie wiadomo na co sie trafi...
Patrzyłem na stan odbojów i stwierdziłem ze dobre, lepiej takze wymienic czy ewentualnie przełożyc ze sprezynami?
Ile jezdziliscie najdluzej na amorach i jaki mieliscie najmniejszy % sprawności?
Patrzyłem na stan odbojów i stwierdziłem ze dobre, lepiej takze wymienic czy ewentualnie przełożyc ze sprezynami?
Ile jezdziliscie najdluzej na amorach i jaki mieliscie najmniejszy % sprawności?
moje pudełko ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=235737
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
-
- Ma gadane
- Kontakt:
dzieki aiv ale to sa gazowe, podobno na przod zaleca sie olejowo-gazowe... sam juz nie wiem, kazdy mowi inaczej, sporo jest na necie olejowek albo typowo gazowek, malo natomiast olejowo-gazowych
olejowki wygodne ale za slabe na nasze drogi, gazowki twarde ale solidne, mechanik polecał "mieszance" .
olejowki wygodne ale za slabe na nasze drogi, gazowki twarde ale solidne, mechanik polecał "mieszance" .
DamianS., to ze na aukcji napisane gazowe, to nie oznacza ze sa to gazowe, sa to olejowo-gazowe, czyli takie jakich szukasz, nie wiem czy w ogole wystepuja amorki gazowe, w koncu musi byc tzepien smarowany..
takze te amory "gazowe" to jest potoczna nazwa amortyzatorow olejowo-gazowych, bierz smialo te z aukcji co Ci kolega aiv, podal, sam mam takie na tyle i jest super..
takze te amory "gazowe" to jest potoczna nazwa amortyzatorow olejowo-gazowych, bierz smialo te z aukcji co Ci kolega aiv, podal, sam mam takie na tyle i jest super..
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ja mam tez kayaba na tyle gazowe(2 tyg temu wymienione) i tez ok:P chyba macie racje:) to ze nie napisza olejowo-gazowe to nie znaczy ze nie mahaps pisze:DamianS., to ze na aukcji napisane gazowe, to nie oznacza ze sa to gazowe, sa to olejowo-gazowe, czyli takie jakich szukasz, nie wiem czy w ogole wystepuja amorki gazowe, w koncu musi byc tzepien smarowany..
a jak amortyzator ma sie rozpasc to jeden kij czy to lejowy czy gazowy
jeszcze jedno czemu cholercia te co aiv podal takie tnaie przecierz zja na tyl dalem wiecej a tu za bilsteina tak tanio na przod
Ostatnio zmieniony czw kwie 30, 2009 08:48 przez DamianS., łącznie zmieniany 2 razy.