arturek320 pisze:ale nikt nie odpowiedział na pytanie
prezesso pisze:Czy te sprężyny jeszcze siądą,
bo sam kupiłem nową zawiechę niestety seryjne od GTI czyli 20/20 , i za spręzyny nie zapłaciłem 280 zł niestety co
haps pisał że tyle hajsu, dlatego raczej sprzedawać nie będe i u mnie tył to jest porażka,
nie wiem co teraz z tym zrobić czy kupić nowe spręzyny na tył, czy zostać jak jest, szkoda że takich talerzyków na tył nie ma
[ Dodano: 29 Kwi 2009 15:38 ]
aha
u mnie teraz stoi tak jak w avatorze, w podpisie miałem niżej
moim zdaniem przy twoich felach 16' i to że są nie głupie - to wizualnie przód fajnie siedzi na tym zawiesie GTI, jedynie tył jakiś taki wysoki - ale żeby ciebie pocieszyć to u mnie jest podobnie - no może nie aż tak wysoko ale podobnie, ale sądze że ci tył jeszcze usiądzie. Z tyłem co jest bolączką zawiechy 20/20 (patrząc na auta - moje - twoje) nie raz rozmyślałem co zrobić aby poszedł te 2-3cm w dół; różne miałem pomysły:
- amortyzatory sportowe + seryjne springi GTI 20/20 (tylne amory mają rególację na tależykach) i to by może rozwiązało problem, ale moim zdaniem jak zakładać sport. amory to już lepiej zawalić glebe to tego 60/60 a z drógiej strony inna charakterystyka byłaby sprężyny seryjnej w połączeniu z sportowym amorem
- myślałem też o poszukaniu seryjnych zwykłych amortyzatorów (nie sportowych) które by miały albo tególację tależyków albo zdejmowany z amora tależyk - to wtedy może by nadspawał obranicznik niżej - i to by też rozwiązało sprawę - ale spawanie amora (korpusu) to chyba zły pomysł
Dochodze do wniosku, że wsadzając seryjne GTI springi do 1.9D, 1.9TD, 1.9TDI musimy się pogodzić z tym że tył będzie wyżej a przód fajnie się obniży, bo patrząc na seryjne GTI beznyna to odwrotnie wygląda, czyli przód jest wyżej a tył niżej - chociaż się nie dziwe bo silnik diesla jest cięższy
[ Dodano: Sro Kwi 29, 2009 19:20 ]
duber pisze:lipa,odpisali ze sa do
talerzyki te są tylko do modelu 1992-07/1994r a z checią bym kupil do siebie do 96
ja bym powiedział że te są do 96roku - a nawet jestem prawie w 100% przekonany; mam zawieche GTI 94-96r., dam sobie "rękę uciąć" że u mnie są takie same tależyki (tylko nie obniżające)
http://www.moto.allegro.pl/item61095217 ... rezyn.html