założone sprężyny -40/-40
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
a czy można np. uciąć spód sprężyny np. o jeden zwój?
Czy nie groziłoby to przemieszczaniem sie sprężyny podczas np. jazdy po dużych nierównościach lub lataniem sprężyny góra-dół?
Bo z tego co wiem to te dolne zwoje leżą jeden na drugim, ale gdzy się auto podniesie to one się rozchodzą jakby zapobiegały poluzowaniu się sprężyny...
Czy nie groziłoby to przemieszczaniem sie sprężyny podczas np. jazdy po dużych nierównościach lub lataniem sprężyny góra-dół?
Bo z tego co wiem to te dolne zwoje leżą jeden na drugim, ale gdzy się auto podniesie to one się rozchodzą jakby zapobiegały poluzowaniu się sprężyny...
Ostatnio zmieniony pn kwie 27, 2009 11:16 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- eldorado84
- Gadatliwa bestia
Utniesz sprężynę pozbywasz się gwarancji (nie wiem czy wiesz ale sprężyny lubią czasem pęknąć - a bez gwarancji nic nie zdziałasz). Ucinając jeden zwój to zmnienisz charakterystykę sprężyny, czy bardzo się zmieni to zależy od sprężyny czy jest miękka np. Eibach czy twarda np. H&R, a z drugiej strony, czy warto narażać swoje bezpieczeństwo i zarazem niszczyć sprężyny? Sam sobie odpowiedz na pytanie. A to że jeden jeździł z obciętymi zwojami i nic jemu się nie stało to nie znaczy że u ciebie się nic nie stanie. Więc ja bym tego nie robił, a poza tym może za tok sprzedasz sprężyny i zamarzy ci się kompletny KIT ??prezesso pisze:czyli jest jeszcze opcja pod nazwą "CIACH".haps pisze:obcinal springi i nic sie nie dzialo..
Ale niech mnie ktoś jeszcze utwierdzi, bo jak utnę a coś będzie nie halo to D...
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
to prawda..eldorado84 pisze:A to że jeden jeździł z obciętymi zwojami i nic jemu się nie stało to nie znaczy że u ciebie się nic nie stanie.
poza tym, ja nie obcinalbym nowych obnizajacych springow, za ktore dales tyle hajsu, jak cos to albo te talerzyki, bo i tak musisz rozebrac cala kolumne, albo jak sie bawic w takie rzemioslo to na seryjnych sprezynach, ktore sa nic nie warte, bo te obnizajace to zawsze za te 150zl za 4sztuki mysle ze powinienes sprzedac..
ja tam pisze meila do sprzedawcy talerzyków czy ma do 16V a po focie jak je poznac ktore domnie?niemam kanalu garazu normalnego aby zajzec jak umnie musze kupic w ciemno niestety.
odnosnie ciecia moze to przypadek niewiem ale kumplowi sprezyna pekła wbila sie w opone i prawie rów,naszczesci pomalu jechal.a bylo to tydzien po ucieciu jednego zwoja.a przed ucieciem rok jezdzil.przypadek niewiem ale jednak...
odnosnie ciecia moze to przypadek niewiem ale kumplowi sprezyna pekła wbila sie w opone i prawie rów,naszczesci pomalu jechal.a bylo to tydzien po ucieciu jednego zwoja.a przed ucieciem rok jezdzil.przypadek niewiem ale jednak...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Lukasz_mk2
- Forum Master
damiano_mo, możesz zrobić jakieś zdjęcia auta i je tu wrzucić. Bo zastanawiam się nad montowaniem sprężyn 40/40 ale widząc auto kolegi prezesso nie wiem czy to ma sens ponieważ moje auto nie jest dużo wyżej (czta. zdaje mi się że u mnie jest tak samo) niż jego, z tym że ja mam seryjne sprężyny
[ Dodano: 29 Kwi 2009 13:47 ]
aha i mam jeszcze proźbę do kolegi prezesso, możesz zmierzyć odległość błotnika do opony z przodu i z tyłu żebym miał co porównywać??
[ Dodano: 29 Kwi 2009 13:47 ]
aha i mam jeszcze proźbę do kolegi prezesso, możesz zmierzyć odległość błotnika do opony z przodu i z tyłu żebym miał co porównywać??