[Mk III] ..co za zawieszenie u mnie jest?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
a co myslisz ze zawieszenie w lupiszonie jest inaczej skonstruowane niz w innych samochodach... zasada jest taka sama, amortyzator, sprezyna i odboj....
sprezyna jest odpowiedzialna na wysokosc auta i za to jak cala karoseria sie trzyma na podwoziu, amortyzator dlumi nierownosci i zapobiega bujaniu auta, a odboj za to zeby przy maxymanym ugieciu sie sprezyny danego kola amortyzarot nie dobijal o reszte...
sprezyna jest odpowiedzialna na wysokosc auta i za to jak cala karoseria sie trzyma na podwoziu, amortyzator dlumi nierownosci i zapobiega bujaniu auta, a odboj za to zeby przy maxymanym ugieciu sie sprezyny danego kola amortyzarot nie dobijal o reszte...
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 00:34 przez pekol, łącznie zmieniany 1 raz.
Służę pomocą z VAG
Co niższe? Zawieszenie? Bo nie wiem jak to zrozumieć..pekol pisze:Moim zdaniem jak zakaldasz nizsze srezyny powinno tez sie zmeinaic na nizsze
Chyba nie ma twardszych i miększych odbojów na przód.pekol pisze:a co za tym idize twardsze odboje...
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 11:50 przez D1_PITER, łącznie zmieniany 1 raz.
Wajsik, nie bede sie z toba klocil.. w mk2 nie stal mi na odbojach w vento tez... i w wielu innych przypadkach.. ja mowie odoboj jest do zapobiegania dobijaniu a nie ma stac na odbojach - moja opinia
jak widac nie tylko przeze mnie popierana
odboje do sportowych kitów i oslony sa takei same jak seryjne
jak widac nie tylko przeze mnie popierana
odboje do sportowych kitów i oslony sa takei same jak seryjne
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
ale z czym si enie zgodzisz?pekol pisze: tu sie nieststy z toba nie zgodze Mapet...
przeciez ja sprzedaje kity i zawiszenia nowe.. i poprostu przeklada sie do niech seryjne oslony i odboje... a to juz jaki kto odboj ma to jzu zaleznie od producenta..
http://www.mapet-TUNING.com