[mk3]troche pytan o glebie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[mk3]troche pytan o glebie
Witam,mysle o zglebowaniu mego golfika.mam seryjne zawieszenie GTI.czyli -20 w porownaniu do serii.teraz pierwsze pytanie,czy moje gti ma takie same amory jak "zwykle"zawieszenie a są tylko sprezyny "przyciete" na -20(fabrycznie wiadomo)czy sa to jednak inne amory od normalnej zawiechy.
chodzi mi oto ze chce miec nizej golfa ale o 2cm w porownaniu do tego co mam teraz.czyli wyszlo by -40 jak ma zwykla seria.i czy teraz aby obnizyc tylko o -20 musze zmieniac amory bo jesli sa to takie same jak ma zwykla zawiecha to skrecenie do -40 seryjnych amorkow jest niepolecane,ale jesli amorki sa jednak krutsze to -20 na dla amorka niepowinno zaszkodzic.chyba mnie zrozumieliscie.
[ Dodano: Pon Sty 05, 2009 19:22 ]
aha,mam kola 215/40/16 co polecacie aby jednak ciut komfortu bylo?mowa o obnizeniu auta -20 w odniesieniu do tego co mam obecnie czyli -40 w porownaniu do seri,jesli dobrze rozumuje
chodzi mi oto ze chce miec nizej golfa ale o 2cm w porownaniu do tego co mam teraz.czyli wyszlo by -40 jak ma zwykla seria.i czy teraz aby obnizyc tylko o -20 musze zmieniac amory bo jesli sa to takie same jak ma zwykla zawiecha to skrecenie do -40 seryjnych amorkow jest niepolecane,ale jesli amorki sa jednak krutsze to -20 na dla amorka niepowinno zaszkodzic.chyba mnie zrozumieliscie.
[ Dodano: Pon Sty 05, 2009 19:22 ]
aha,mam kola 215/40/16 co polecacie aby jednak ciut komfortu bylo?mowa o obnizeniu auta -20 w odniesieniu do tego co mam obecnie czyli -40 w porownaniu do seri,jesli dobrze rozumuje
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
duber, napiszę tak.... miałem standardowe amory w mk3 GT, założyłem sprężyny Eibacha -30/30mm lub 35/30mm lub 35/35mm na różnych stronach różnie podają obniżenie auta. Amory moje przednie wytrzymały ze 2 miesiące i to niezbyt dużego jeżdżenia. Obecnie mam założone z przodu MTS Technik ( rozwiązanie budżetowe ) auto opadło jeszcze o 1cm względem serii. Obecnie mam przód na -45mm tył niestety nie wiem bo nie mierzyłem. Auto mniej więcej tak wygląda
Teraz w wersji zimowej wygląda tak
Innych obecnie nie mam, ale jak umyję auto to zapodam.
Na koniec zaznaczę jedno.... jazda na samych sprężynach obniżających + seria amory to kupa niby tak ludzie jeżdżą, ale to nie to samo co sport amory + sport sprężyna. Teraz mam przód właśnie na Eibachach + MTS Technik i jest tył mam natomiast standardowe kayaby gazowe i Eibach. Efekt jest taki, że przy wchodzeniu w ciasne zakręty ( skrót przez parking Lidla ) czuję, jak tył się bardziej przechyla
Teraz w wersji zimowej wygląda tak
Innych obecnie nie mam, ale jak umyję auto to zapodam.
Na koniec zaznaczę jedno.... jazda na samych sprężynach obniżających + seria amory to kupa niby tak ludzie jeżdżą, ale to nie to samo co sport amory + sport sprężyna. Teraz mam przód właśnie na Eibachach + MTS Technik i jest tył mam natomiast standardowe kayaby gazowe i Eibach. Efekt jest taki, że przy wchodzeniu w ciasne zakręty ( skrót przez parking Lidla ) czuję, jak tył się bardziej przechyla
nie wiem jak w innych firmach ale jak np MTS podaje ze sprezyny sa do gti i jest to -40 np to jest to -40 od serii gti a nie od CL wiec np w cl -40 bedzie podbnie jak w gti -20
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
duber, kupisz springi do zwykłego mk3 np. CL - 40 wtedy Twoje auto obniży się o 20mm bo 20mm masz już GRATIS od VW Jakbyś miał kupić obniżające springi do GTI -40mm to tak na prawdę miałbyś już glebę -60mm. Ja mam co prawda wersje GT i podobno o 10mm był fabrycznie obniżony, ale kupiłem sprężyny do zwykłego mk3 i teraz mam -40mm, a w katalogu Eibacha nie było wyszczególnione czy to GT czy nie... po prostu tylko pojemności były podane od 1.4 do 1.8, ale chyba bez diesl'a
[ Dodano: 06 Sty 2009 18:09 ]
Kiedyś na alledrogo widziałem sprężyny obniżające typowo do GTI ich obniżenie wynosiło 20mm/15mm czyli obniżały od tego co ma GTI przód o 20mm i tył o 15mm, może je znajdziesz na alledrogo
[ Dodano: 06 Sty 2009 18:09 ]
Kiedyś na alledrogo widziałem sprężyny obniżające typowo do GTI ich obniżenie wynosiło 20mm/15mm czyli obniżały od tego co ma GTI przód o 20mm i tył o 15mm, może je znajdziesz na alledrogo
czyli dobrze myslalem,marcinas1983 pisze:, kupisz springi do zwykłego mk3 np. CL - 40 wtedy Twoje auto obniży się o 20mm bo 20mm masz już GRATIS od VW Jakbyś miał kupić obniżające springi do GTI -40mm to tak na prawdę miałbyś już glebę -60mm
teraz czy moge bez zmiany amorow walnac o 20cm nizej.kwestia czy amory mam mniejsze od CL czy jednak sa takie same bo jak takie same to lipnie obnizac -40 na amorach co maja wysokosc jak w CL.
polowe juz wiem.
http://www.mapet-TUNING.com