Stukające poduszki przód!
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Stukające poduszki przód!
Witam! Chciałem popytać sie troche o sportowe zawieszenie i oto jak wygląda eksploatacja go, mam załorzone z przodu komplet Jamex (bardzo twarde na diagnostyce wykazywały 80% a reszta zawieszenia jak sprawdzał diagnosta bez żadnych luzów) a rozchodzi się o to iż słychać poważne stukanie coś jak by chałasowały poduszki w kielichch dodam że wymieniałem ich jakiś czas temu a dokładnie przejechałem n nich 8 tys.km (firma-FEBI) chciałem zapytać czy możliwe że wybija je ż powodu tego zawieszenia lub co innego mogło by to byś. może wy macie również podobne stuki jeżdżąc na sportowych zawieszkach? A jeżeli tak sie robi to co można zrobić aby uniknąć takich problemów. Dodam iż wcześnioej nie jeździłem samochodem na sportowej zawieszce i niemam porównania. z góry dzięki
Kolego na seryjnym zawieszeniu mój ojciec w vento po 2miesiącach musiał wymienić.Oczywiście,że sportowe zawieszenie ma wpływ na zawieszenie-wszystko się szybciej zużywa.Pomyśl jeżeli amortyzator jest twardy to co jest następne w kolejce? właśnie poduchy.Poszukaj czegoś twardszego,ale i tak najlepsze są oryginalne które były zamontowane fabrycznie.
nie sprawdzaj zaiwsu sportowego na diagnostyce bo pokazuje glupoty!Kamilds87 pisze:na diagnostyce wykazywały 80%
po 2 oczywiscie ze sportowe bardziej wywala wszystko.. aczkolwiek ja 2 lata na mega twradym gwincie w vento smigalem ok 40 tys km i nic nei wybilo sie ! ani tuleje ani poduchy i lozyska
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Andrzej32
- Ma gadane
- Kontakt:
Masz farta Ja własnie bede wymieniał po ok rokuMAPET pisze:nie sprawdzaj zaiwsu sportowego na diagnostyce bo pokazuje glupoty!Kamilds87 pisze:na diagnostyce wykazywały 80%
po 2 oczywiscie ze sportowe bardziej wywala wszystko.. aczkolwiek ja 2 lata na mega twradym gwincie w vento smigalem ok 40 tys km i nic nei wybilo sie ! ani tuleje ani poduchy i lozyska
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=501684
czy farta nie wiem.. w mk2 tez ze 2 lata ptrzetrwaly na tym smamym gwincie... predzej tuleja wahacza leciala niz poduszka...
http://www.mapet-TUNING.com
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Acha to już wszystko rozumiem, tzk właśnie przypuszczałem że tak właśnie jest a jakie rozwiązanie było by najlepsze kupić orginalne poduchy używane z jakiegoś dobrego źrdła czy nowe orginalne albo jakieś zamienniki (jaka firma, albo twardsze jak poznać że one są twardsze?)
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2008 15:24 przez Kamilds87, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
No tak w sumie to prawda co wy piszecie twarde i psuje inne podzespoły ale i tak jest wiele warjatów któży to założa a mianowicie po to by : tak wyglądało ja mój czyli zajebiżcie ( dodam że z tyłu zmieniłem na standardowe zawieszenie ale od 5D ale jest zajebiście twarde po 1- nieda sie ugiąc i cuć tą twardość, a te sprężyny Jamex-A co miałem na tyle + amory MTS były zamiękkie i mi obcierało ale przód to szczery beton) noi ładnie się trzyma w zakrętach oraz wiadomo co jest grane na drodze. Mam wrażenie że w zimie podczas jazdy na śliskich nawieszchniach tesz sie lepiej prowadzi, pozatym robi wrażenie jak ktoś wsiądzie i widzi jak sie tym jedzie a ludzie jak idą ulicą to sie przyglądają na hokeja i na szczeline między kołem a rantem z przodu(i ładne zdiwko robią) dzieki za pomoc!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.