jak to jest z wystajacymi felgami i zawieszniem??
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
jak to jest z wystajacymi felgami i zawieszniem??
Witam Koledzy jak widzę wielu z Was tak jak i ja boryka się problemami obcierania itp. wiec nasuwa mi się pytanie jak jeżdżą ludzie których czasem widać w gazetach tutaj na forum a tym bardziej na forum cultstyle z tymi wystającymi felgami po 9 i 10 cali i poza obrys auta abo chociaż idealnie dopasowanymi fajnie to wygląda ale jak oni to robią ze na tym jeżdżą jakie oni tam maja zawieszenia jeśli w ogóle maja??
maja.. tylko twarde.. lub czasm masz na fotach opuszczone nizej niz na co dzien lub nie uzywa sie aut na co dzien roznie jest tak czy siak twardy zawias
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
u mnie nie wiele wystają (tak5-7mm na stronę) ale mogę Ci powiedzieć, że to nie przeszkadza w niczym, trzeba tylko spreparować nadkola, no i zawias twardy jak pisał Mapet... Pamiętaj tylko, że nie można przesadzić i bieżnik opony musi się chować w nadkole, bo inaczej w deszczu chlapiesz wszędzie i po wszystkim wodą
ja świetnie rozumiem ze do zdjęć opuszczają ale mimo to mnie to troche irytuje bo ja kopiłem kit GT Cupline 60/40 elegancko usiadł i tak przejeździłem rok w styczniu kupiłem komplet RSL-ow 15' 7.5' szeroki felgi mi się strasznie podobają i moim zdaniem świetnie pasują go golfa mk2 jednak maja trochę kijowe et bo są prawie na styk a z tylu mam dystanse po 20mm na stronę elegancko wyglądał ale jakie było moje zdziwienie gdy okazało się ze nie da się tak jeździć bo strasznie obciera z tyłu wiec dystanse zdjąłem i tył poszedł na maksa do góry niby lepiej ale jak ktoś siadł z tylu to znów obciera na dziurach wiec gumy usztywniające w sprężyny i zaklepałem ranty z przody i z tylu niby git ale jednak tył siedzi wysoko co do tych gum nie mam zaufania a boje się o moje nadkola ze zaczną gnić bo to jednak była ingerencja i to jeszcze wykonana przeze mnie w blachę która ku mojemu zdziwieniu była w świetnym stanie a dodam ze mam te plastikowe nadkola... wiec się pytam co ja mam jeszcze zrobić żeby wszystko było dobrze zastanawiam się nad gwintem ale nie wiem jakim bo jednak nie chce mieć betonu w zawieszeniu a znowu jak zainwestuje kasę a będzie to samo to chyba się będę cioł zastanawiam się czy nie jechać do blacharza co by mi może fachowo wyciagął te nadkola o powiedzmy 1cm tylko żeby tak ładnie to wyglądało jak oryginalnie bo jak tu spokojnie jeździć na alumach w następnym sezonie?? chciałbym założyć te dystanse bo fajnie wtedy wygląda a kiedyś tam chciałbym kupić coś szerszego....
Dreak'e pisze:wiec gumy usztywniające w sprężyny
a kto ci powiedzial ze gwint to zawsze beton? to ze gwint to nei znaczy ze bedzie twardszy jak kit czy cos...Dreak'e pisze:zastanawiam się nad gwintem ale nie wiem jakim bo jednak nie chce mieć betonu w zawieszeniu
po 2 jakie masz opony na tych 7,5 cala? tylko nei mow ze jakies 205
no to juz masz 1 rzecz ktroa jest do zmiany - opony!!! jak widzisz w tych wystajacych kolach zawsze jest jakis naciąg a u ciebie takiego czegos nei ma tylko są balony... po 1 to zmien opony!
ogolnei poczytaj oo mts na tym forum.. osobiscie bardzo ludzie chwala sobie jak narazie gwinty MTS ale moze mnei nie pytaj bo aj to sprzedaje wiec mi glupio pisac... ogolnie nie ma betonu i nie jest tez meikkie ponoc taki srodek