jak to jest z wystajacymi felgami i zawieszniem??

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
x86635
TOMEK
Kontakt:

jak to jest z wystajacymi felgami i zawieszniem??

Post autor: x86635 » wt gru 09, 2008 22:52

Witam Koledzy jak widzę wielu z Was tak jak i ja boryka się problemami obcierania itp. wiec nasuwa mi się pytanie jak jeżdżą ludzie których czasem widać w gazetach tutaj na forum a tym bardziej na forum cultstyle z tymi wystającymi felgami po 9 i 10 cali i poza obrys auta abo chociaż idealnie dopasowanymi fajnie to wygląda ale jak oni to robią ze na tym jeżdżą jakie oni tam maja zawieszenia jeśli w ogóle maja?? :bajer:

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » śr gru 10, 2008 00:19

maja.. tylko twarde.. lub czasm masz na fotach opuszczone nizej niz na co dzien lub nie uzywa sie aut na co dzien roznie jest ;) tak czy siak twardy zawias :)

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » śr gru 10, 2008 07:29

u mnie nie wiele wystają (tak5-7mm na stronę) ale mogę Ci powiedzieć, że to nie przeszkadza w niczym, trzeba tylko spreparować nadkola, no i zawias twardy jak pisał Mapet... Pamiętaj tylko, że nie można przesadzić i bieżnik opony musi się chować w nadkole, bo inaczej w deszczu chlapiesz wszędzie i po wszystkim wodą

Obrazek

Awatar użytkownika
x86635
TOMEK
Kontakt:

Post autor: x86635 » śr gru 10, 2008 09:01

ja świetnie rozumiem ze do zdjęć opuszczają ale mimo to mnie to troche irytuje bo ja kopiłem kit GT Cupline 60/40 elegancko usiadł i tak przejeździłem rok w styczniu kupiłem komplet RSL-ow 15' 7.5' szeroki felgi mi się strasznie podobają i moim zdaniem świetnie pasują go golfa mk2 jednak maja trochę kijowe et bo są prawie na styk a z tylu mam dystanse po 20mm na stronę elegancko wyglądał ale jakie było moje zdziwienie gdy okazało się ze nie da się tak jeździć bo strasznie obciera z tyłu wiec dystanse zdjąłem i tył poszedł na maksa do góry niby lepiej ale jak ktoś siadł z tylu to znów obciera na dziurach wiec gumy usztywniające w sprężyny i zaklepałem ranty z przody i z tylu niby git ale jednak tył siedzi wysoko co do tych gum nie mam zaufania a boje się o moje nadkola ze zaczną gnić bo to jednak była ingerencja i to jeszcze wykonana przeze mnie w blachę która ku mojemu zdziwieniu była w świetnym stanie a dodam ze mam te plastikowe nadkola... wiec się pytam co ja mam jeszcze zrobić żeby wszystko było dobrze zastanawiam się nad gwintem ale nie wiem jakim bo jednak nie chce mieć betonu w zawieszeniu a znowu jak zainwestuje kasę a będzie to samo to chyba się będę cioł zastanawiam się czy nie jechać do blacharza co by mi może fachowo wyciagął te nadkola o powiedzmy 1cm tylko żeby tak ładnie to wyglądało jak oryginalnie bo jak tu spokojnie jeździć na alumach w następnym sezonie?? chciałbym założyć te dystanse bo fajnie wtedy wygląda a kiedyś tam chciałbym kupić coś szerszego.... :bajer:

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » śr gru 10, 2008 09:25

Dreak'e pisze:wiec gumy usztywniające w sprężyny
:axe:
Dreak'e pisze:zastanawiam się nad gwintem ale nie wiem jakim bo jednak nie chce mieć betonu w zawieszeniu
a kto ci powiedzial ze gwint to zawsze beton? to ze gwint to nei znaczy ze bedzie twardszy jak kit czy cos...

po 2 jakie masz opony na tych 7,5 cala? tylko nei mow ze jakies 205 :D

Obrazek

Awatar użytkownika
x86635
TOMEK
Kontakt:

Post autor: x86635 » śr gru 10, 2008 09:48

co do tych gum to podzielam Twoje zdanie :piwka: ale wtedy wyjścia na szybko nie miałem :grrr: opony mam 195/50 rozumiem ze nie musi być beton chodziło mi raczej o to co mam zrobić żeby na szerszych felgach jeździć coby nie obcierało na pierwszej dziurze albo z pasażerami z tylu...

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » śr gru 10, 2008 09:51

no to juz masz 1 rzecz ktroa jest do zmiany - opony!!! jak widzisz w tych wystajacych kolach zawsze jest jakis naciąg a u ciebie takiego czegos nei ma tylko są balony... po 1 to zmien opony!

Obrazek

Awatar użytkownika
x86635
TOMEK
Kontakt:

Post autor: x86635 » śr gru 10, 2008 10:27

czy takie balony to mógłbym polemizować :bajer: chociaż chce zmienić na 195/45 :food:

Awatar użytkownika
kyfy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kyfy » śr gru 10, 2008 15:19

Dobry dobór opon i zawiasu to podstawa, ja mam 10" z tyłu przy ET 20 i nie obciera. Nadkola nie modyfikowane, ale w Mk4 z tyłu nie ma rantów.

Golf GTI Mk4 1.8T powered by TD05 12T GSR turbo

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1875464#1875464

367/458

Awatar użytkownika
x86635
TOMEK
Kontakt:

Post autor: x86635 » śr gru 10, 2008 21:45

MAPET
pytanie do Ciebie jak sprawuje się to zawieszenie co Ty sprzedajesz chodzi mi o gwint jeździ ktoś z Twoich znajomych na tym z szerszymi felgami??

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » czw gru 11, 2008 00:26

ogolnei poczytaj oo mts na tym forum.. osobiscie bardzo ludzie chwala sobie jak narazie gwinty MTS ale moze mnei nie pytaj bo aj to sprzedaje wiec mi glupio pisac... ogolnie nie ma betonu i nie jest tez meikkie ponoc taki srodek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”