Witam wszystkich!
Chciałbym sie dowiedzieć czy fabryczne sprężyny o wymiarach standardowych z wersji 130 PS będą pasować do wersji 90 PS. Chce wymienić sprężyny H&R, na nasze drogi to katastrofa:/ Pozdrawiam!
[mk4] Czy sprężyny z wersji 130 PS bedą pasowć do 90 PS
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Wg mnie powinny bez problemu podejść bo 130ps jest nieco cięższy nawet więc powinno być ok. Sam się z takim problemem borykam... Właściwie chodzi o przodnie springi bo tylne są takie same jak np. w benzyniaku.
Tylko że jak masz cały komplet obniżany to jeszcze do sprężyn musisz doliczyć amortyzatory czyli ok 450 zł za komplet.
Pozdrawiam.
Tylko że jak masz cały komplet obniżany to jeszcze do sprężyn musisz doliczyć amortyzatory czyli ok 450 zł za komplet.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2008 21:10 przez owcy2, łącznie zmieniany 1 raz.
Zasięgnąłem informacji u specjalisty i nie ma różnicy w sprężynach. Także, czy jest to wersja 90, 110 czy 130 PS, sprężyny są takie same. Występują one w 3 wersjach kolorystycznych ( kropki: zielone, żółte i brązowe). W moim modelu amory są o fabrycznych wymiarach więc za kilka dni będę cieszył się standardowym zawieszeniem:) A gleba nie na nasze drogi i moje zdrowie:P