Air Ride - INFO Ogólne

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Posty: 6206
Rejestracja: ndz lis 12, 2006 15:28
Lokalizacja: Łódź
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: k0nr4d » pt maja 13, 2016 00:40

Nerfy pisze:Teoretycznie gwinty AP, Tesco, MTS też nie mają homologacji
Oczywiście, że mają, w każdym opakowaniu masz papierek z TUVem.


"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8601
Rejestracja: czw lis 25, 2004 01:36
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: MAPET » śr maja 18, 2016 09:37

MTS nie maja bo to produkt na polski rynek a na PL nie jest potrzbny TUV
TUV jest np na niemcy i austrie
Polska to dziki kraj nie jest to unormowane w pelni tak samo jak airridy


http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
Mateusz_mk
...
...
Posty: 349
Rejestracja: ndz paź 16, 2011 21:22
Lokalizacja: R-m

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: Mateusz_mk » pn maja 30, 2016 15:42

Panowie mam pytanko lepiej składać air rida na poduszkach czy na rękawie...??? oraz które sprawniej bedzie chulało..????


"...Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód..."[/color]

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8601
Rejestracja: czw lis 25, 2004 01:36
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: MAPET » pn maja 30, 2016 18:17

jak tylko masz mozliwosc zaleznie od auta to poduszka!


http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Dominikf4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 38
Rejestracja: czw lis 29, 2012 18:50

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: Dominikf4 » czw cze 23, 2016 15:09

Witam pytanie do tych co przerabiali temat kompresorów nivo z e39 wiem jak go podłączyć ale nie wiem do czego jest kostka na 2 piny idąca do samego kompresora na dole



Awatar użytkownika
sauber
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: pn kwie 02, 2012 14:45
Lokalizacja: OKL / OOL
Auto: VW Golf MK1 1.6 td
VW Golf MK7 Variant 2.0 tdi
Kontakt:

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: sauber » pt cze 24, 2016 18:31

Elo, mam Viair 444 i chciałbym dorzucić sobie drugiego.

Co mi potrzeba ? Jakiś dodatkowy przekaźnik czy coś?


Polub mojego FanPage z moim Mk1 ;) https://www.facebook.com/sauberMk1/

Sprawdź mojego białego Mk1 ; ). http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=499895

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8601
Rejestracja: czw lis 25, 2004 01:36
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: MAPET » sob cze 25, 2016 10:52

tak przekaznik i tyle


http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
sauber
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: pn kwie 02, 2012 14:45
Lokalizacja: OKL / OOL
Auto: VW Golf MK1 1.6 td
VW Golf MK7 Variant 2.0 tdi
Kontakt:

Re: Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: sauber » sob cze 25, 2016 14:06

MAPET pisze:tak przekaznik i tyle
Jakiś specjalny przekaźnik potrzebny ?


Polub mojego FanPage z moim Mk1 ;) https://www.facebook.com/sauberMk1/

Sprawdź mojego białego Mk1 ; ). http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=499895

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Posty: 6206
Rejestracja: ndz lis 12, 2006 15:28
Lokalizacja: Łódź
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: k0nr4d » sob cze 25, 2016 14:17

Najzwyklejszy przekaźnik 40A, a lepiej większy, bo teoretycznie 444 ma 40A max poboru.


"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

Awatar użytkownika
sauber
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: pn kwie 02, 2012 14:45
Lokalizacja: OKL / OOL
Auto: VW Golf MK1 1.6 td
VW Golf MK7 Variant 2.0 tdi
Kontakt:

Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: sauber » ndz cze 26, 2016 09:52

Dzięki k0nr4d :kufel:


Polub mojego FanPage z moim Mk1 ;) https://www.facebook.com/sauberMk1/

Sprawdź mojego białego Mk1 ; ). http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=499895

eSCeZeto
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: ndz sie 21, 2011 13:33

Re: Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: eSCeZeto » śr lip 06, 2016 13:04

Dominikf4 pisze:Witam pytanie do tych co przerabiali temat kompresorów nivo z e39 wiem jak go podłączyć ale nie wiem do czego jest kostka na 2 piny idąca do samego kompresora na dole
Nie będzie to kostka do czujników na osi ?
Jak podłączyłeś kompresor od nivo ? Mam e61 na nivo + zestaw od mapeta, tył przerobiony z nivo na air i kompresor od nivo leży ... :)



kamilos408
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: pt cze 10, 2016 01:51

Re: Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: kamilos408 » wt lip 12, 2016 23:32

Witam serdecznie.
Mam pytanie odnośnie rękawów od tira. Jest ktoś w stanie pomóc mi w doborze takich rękawów? Próbowałem od mana f2000, nie nadają się skok tylko 6cm potrzebuje minimum 12cm skoku...
Czytałem o poduszkach od scani ale nigdzie nie mogę znaleźć jaki skok mają te poduszki ( mowa k całym zestawie z amortyzatorem)



Dominikf4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 38
Rejestracja: czw lis 29, 2012 18:50

Re: Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: Dominikf4 » czw lip 14, 2016 11:57

Wie ktos jaki gwint jest w kompresorze nivo z e39? Bo nie wiem a chce podlaczyc do zbiornika
Jest ktoś kto robi same okucia ??

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka



Awatar użytkownika
dreadlook
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 359
Rejestracja: śr lut 20, 2013 08:31
Lokalizacja: CGD

Re: Air Ride - INFO Ogólne

Post autor: dreadlook » śr lip 27, 2016 12:21

Panowie schodzi Wam ciśnienie z butli podczas różnic temperatur? Dzisiaj w nocy zeszło z 10,2 na 9,2..



ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości