DIGIFIZ w g60
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
DIGIFIZ w g60
Jak wygląda sprawa montażu tego licznika w mk2 g60. Wiem, że trzeba mieć licznik do 8 tys. obrotów, co jeszcze trzeba namodzić, żeby to działało.
było 20 Jahre 16V... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=342725&start=0&hilit=becior[
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Nie trzeba miec licznika do 8k. Podmianka dokładnie tak samo wygląda jak dla każdego innego mk2. Jedyna utrata z jaką musisz się pogodzić to zafałszowane dane ze wskaźnika spalania średniego. Wynika to z zastosowanego map-sensora w digifizie. On nie wykrywa nadciśnień.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Po prostu podmianka p&p?bugalon pisze:Nie trzeba miec licznika do 8k. Podmianka dokładnie tak samo wygląda jak dla każdego innego mk2. Jedyna utrata z jaką musisz się pogodzić to zafałszowane dane ze wskaźnika spalania średniego. Wynika to z zastosowanego map-sensora w digifizie. On nie wykrywa nadciśnień.
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 13:33 przez becior, łącznie zmieniany 1 raz.
było 20 Jahre 16V... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=342725&start=0&hilit=becior[
- barteKKK03
- V.I.P.
olozwirski w rallye miał, a raczej ma digifiz'a. Z tego co pamiętam to faktycznie były jakieś problemy za czasów G60.toffic pisze:Właśnie nic nie pasuje, ja nad tym juz chwile walcze, jak się uda będzie info.becior pisze:Po prostu podmianka p&p?
Ogólnie nie ma Digifiza pod G60, nie ma szans, żeby wszystko działało perfekcyjnie
Podpytaj, może coś podpowie.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Szanse to są ale roboty jest od groma, trzeba map sensor dobierać o specjalnej charakterystyce, nie mówiąc już o pływaku do baku, czujnikach i kilku innych *#cenzura#* niezbędnych do sprawnego funkcjonowania.toffic pisze: Ogólnie nie ma Digifiza pod G60, nie ma szans, żeby wszystko działało perfekcyjnie
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
-
- V.I.P.
- Kontakt:
bez przesady z tym obeznaniem, podstawowa wiedza z elektrotechniki, ETKA i dobre schematy z pinoutem całkowicie załatwią sprawę (oprócz map sensora ale to naprawde nie jest wielka niedogodnosc)becior pisze:Czyli skomplikowana operacja i raczej dla kogoś obeznanego.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam pytanie odnosnie takiej kwestii... chodzi o to że chciałbym zamienic dla siebie u kolegi lacznik digifiz na zwykły i chciałbym zamienic cały pływak w zbiorniku i tu moje pytanie.. czy koniecznie jest potrzebny pływak ze zbiornika? czyms różni sie w stosunku do zwykłego? miał kiedyś kolega w tym golfie 16v a teraz ma diesla bo zatarł 16v wiec ja mam jakby troche ułatwione zadanie... bo pływak mogę wziac razem z wstepną pompa paliwa która tam sie znajduje czy tak? i druga sprawa czy istnieje mozliwosc podłaczenia kostek licznika digifiz pod przewody do zwykłego licznika( chodzi o to by czasem mozna było włozyć zwykły licznik a czasem digifiz ) czy jak włoże pływak zprzystosowany do digifitza to na zwykłym liczniku bedzie klatkowo pokazywać spadek lub wzrost paliwa na liczniku czy wogle nie bedzie nic pokazywać?
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Albo digifiz albo zwykle zegary. Kostki są inne, pinout jest inny i w ogole całkowicie inna instalacja. Pływak jest inny troche bo ma dodatkowe wyjscia (dodatkowa masa chyba). Na pływaku z digifiza normalne zegary będą pokazywać w miarę dobrze. Najlepiej wyjąc pływak razem z pompą wstępną. Zawsze to łatwiej temat załatwić i przynajmniej komplet będzie.Karol G60 pisze:mam pytanie odnosnie takiej kwestii... chodzi o to że chciałbym zamienic dla siebie u kolegi lacznik digifiz na zwykły i chciałbym zamienic cały pływak w zbiorniku i tu moje pytanie.. czy koniecznie jest potrzebny pływak ze zbiornika? czyms różni sie w stosunku do zwykłego? miał kiedyś kolega w tym golfie 16v a teraz ma diesla bo zatarł 16v wiec ja mam jakby troche ułatwione zadanie... bo pływak mogę wziac razem z wstepną pompa paliwa która tam sie znajduje czy tak? i druga sprawa czy istnieje mozliwosc podłaczenia kostek licznika digifiz pod przewody do zwykłego licznika( chodzi o to by czasem mozna było włozyć zwykły licznik a czasem digifiz ) czy jak włoże pływak zprzystosowany do digifitza to na zwykłym liczniku bedzie klatkowo pokazywać spadek lub wzrost paliwa na liczniku czy wogle nie bedzie nic pokazywać?
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon