abf + 2y w mk2
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- popielasty
- Gadatliwa bestia
abf + 2y w mk2
U mnie przeguby i półosie wleciały z poprzedniego silnika czyli z Jetty 1.8 RP - wszystko pasuje P&P do ABF ze skrzynią 2Y.
abf + 2y w mk2
Misza1122, tak do tej pory wszystko ok są dwie długości półosi w mk2 (pod przeguby 100 i 90) o 1.3 nie wspomnę bo to chyba oczywiste, że nie pasują. Najlepiej porównać długości niż wydać pieniądze na nowe przeguby które zaraz się rozlecą.
Mój Crayzolowy golf GT viewtopic.php?f=87&t=454903
MOJE AUKCJE !! http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5370146
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Nie trąb bo jadę na glebie ! Zaraz podłogę sobie rozj**ię
MOJE AUKCJE !! http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5370146
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Nie trąb bo jadę na glebie ! Zaraz podłogę sobie rozj**ię
- popielasty
- Gadatliwa bestia
abf + 2y w mk2
A jak rozwiązaliście sprawę wybieraka skrzyni biegów? Nie opiera Wam się o kolektor wydechowy? Ja mam kolektor wydechowy po 95 roku (rurowy, 4-2-1) i miałem problem przy tych złączach, wybierak opierał się o kolektor i musiałem wyciąć kawałek łącznika przy kolektorze
-
- Użytkownik
abf + 2y w mk2
ja mam u siebie wywalony caly ten lacznik elastyczny seryjny i wspawane 2 plecionki. Zrobilem sobie cos takiego jak w z tej aukcji http://allegro.pl/zlacze-elastyczne-aud ... 17022.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
abf + 2y w mk2
Tak, tylko org. złacza i tak słabe są. Ja u Siebie wywaliłem całkiem te złącza i dałem pod autem.
COs takiego. Tylko to była pierwsza wersja. Potem ją troche po prawiłem.
Wszytko na temat przeróbek masz w tym temacie.
viewtopic.php?f=73&t=239948&start=266" onclick="window.open(this.href);return false;
COs takiego. Tylko to była pierwsza wersja. Potem ją troche po prawiłem.
Wszytko na temat przeróbek masz w tym temacie.
viewtopic.php?f=73&t=239948&start=266" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
abf + 2y w mk2
spawanie i plecionki mialem w gratisie wiec nawet sobie glowy nie zaprzatalem przerabianiem wybieraka. Pozdro
- popielasty
- Gadatliwa bestia
Re: abf + 2y w mk2
toffic pisze:Dużo łatwiej przerobić nieco wybierak, dziecinnie proste a nic nie kosztuje
w jaki sposób?
- popielasty
- Gadatliwa bestia
abf + 2y w mk2
Skracałem cięgienko - po tej operacji biegi tak niecelnie wchodziły że wolałem wyciąć kolektor.
abf + 2y w mk2
Nie cięgło tylko wajchę trzeba ugiąć i do tego jeszcze lepiej skrócić dźwignie na skrzyni, biegi wchodzą dużo szybciej i pewniej
abf + 2y w mk2
Crayzol, nie wiem co wy tu za herezje propagujecie przecież w II przy wszystkich skrzyniach 020 w silnikach 1.8 (pf kr) gdzie tylko przeguby mają 100mm, są takie same półosie, pewnie miałeś półosie z III które są ciut dłuższe tak że da się ich założyć ale później są jaja, bo też swapowałem już wiele II i jeśli wahacze masz z II to pół osie też musisz mieć z II lub i wahacze i półosie z III itd.