Witam przeszukałem już cały internet i wujka Google też pytałem o radę ale nic konkretnego nie było napisane. Tu chciałbym zakończyć ten problem raz na zawsze. Otóż szykuje się do swapa 1.8 16 PL z golfa mk2 i mam tylko jeden problem z wiązany z układem wydechowym, kolektory z kwasówki przystosowane już do jedynki kosztują w granicach 1200zł a z dwójki ok 800zł. wiadomo że będzie przeszkadzać przekładnia i wybieraki, ale czy można coś takiego zrobić że kolektor z golfa 2 uciąć trochę i puścić na bok tak aby się zgadzało wszystko ?? bo silnika jeszcze nie mam wsadzonego i nie widzę ile to tam brakuję, też nie wiem jak te kolektory z kwasóki są prowadzone, a wy pewnie już przerabialiście te tematy, jakieś może wymiary to może ktoś by zrobił z normalnej stali.
PS. jeżeli był temat poruszany to wielkie sory.
Swap 1.8 2.0 16V do golfa mk1 kolektor wydechowy
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Swap 1.8 2.0 16V do golfa mk1 kolektor wydechowy
Niestety dedykowany kolektor Cie nie ominie, cięcie policzonych kolektorów wydechowych to kiepski pomysł. Jeśli chcesz zaoszczędzić, kup kolektor wydechowy od scirocco 16v. Będzie pasował na 100%. Jeśli chcesz rozwiązanie budżetowe, daj kolektor z PLa (zwykły) i przerób portki. Utnij za elastometrem (lub przed jeśli ci się nie zmieści), wymodeluj rury i sprawa zalatwiona. Troche zabawy będzie ale na pewno będzie tanio.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie