[mk3] ABF z gazem, jakie Kable WN ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
dołożysz 30zł i na allegro kupisz BERU i w życiu już się nie będziesz musiał martwić o przewody
- lunatyk1981
- Ma gadane
Ja wlasnie o tych kablach malo wiem, tzn fajny maja opis i gdzies tutaj na forum jedynie trafilem na cos takiego ze trzeba niezle uwazac zamawiajac je bo lubia pomylic się i wysłać do innego modelu, ze najlepiej jak jest możliwość to samemu odebrac, ale nie trzymaj się mojego zdania na bo ja nie pamiętam już czy dokladnie o te chodzilo czy podobny model wiec nie mowie na 100% ale pisze ze z silikonu wykonane a nie z gumy a kiedys czytalem ze wlasnie miedzy innymi dobre kable można poznac po tym ze sa wykonane z silikonu.
Fajnie by było trafic na kogos kto kupil i użytkował i moglby cos powiedziec wiecej.
Fajnie by było trafic na kogos kto kupil i użytkował i moglby cos powiedziec wiecej.
Słowa to słowa, a czyny to czyny.
Bartek w Corrado 16vg60 miał pro-sporty i nie narzekał, mi tez na nich silnik jakby równiej pracował. Inny kolega za to był osobiście na sklepie, przymierzył i nie pasowały, fajki były za długie i chinolem zajeżdzało. Ale najlepiej niech sam sie wypowie.
Ja natomiast jeżdze na BERU, stare miałęm z 2005 roku, a na dniach kupiłem nowe z myslą ze bedzie lepiej, ale rożnicy nie ma. Po prostu mam niedomagania w czym innym. Czyli te stare jeszcze bardzo dobrze sie sprawdzaja i jeździły spory czas gołe pod kolektorem ssącym i nic im nie jest.
Zaletą BERU jest tez to że jak ci siądzie fajka to ją zmieniasz i po problemie, mi jedna siadła to wymiana i dalej jazda.
BTW. na fajkach BERU jest wybita data produkcji wiec mozna sobie obczaić "starość"
Ja natomiast jeżdze na BERU, stare miałęm z 2005 roku, a na dniach kupiłem nowe z myslą ze bedzie lepiej, ale rożnicy nie ma. Po prostu mam niedomagania w czym innym. Czyli te stare jeszcze bardzo dobrze sie sprawdzaja i jeździły spory czas gołe pod kolektorem ssącym i nic im nie jest.
Zaletą BERU jest tez to że jak ci siądzie fajka to ją zmieniasz i po problemie, mi jedna siadła to wymiana i dalej jazda.
BTW. na fajkach BERU jest wybita data produkcji wiec mozna sobie obczaić "starość"
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
ja beru mam od nowosci czyli od 95roku do dzis .170ys przebiegu...jak kiedys bede kupowal to tylko beru
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
- lunatyk1981
- Ma gadane
A przy okazji zapytam jakiej firmy kopulke i palec polecicie ? bo podobno najlepsze rozwiązanie to firma Bosch lecz podobno kosztuje taka kopulka z 250 zł troche drogo, co by było rownie dobre lecz tanszcze ? mzoe cos tez z firmy beru czy tez często jest tez podawana firma EPS, ngk chyba nie najlepsze koulki robi a przynajmniej mam takie wrazenie.
Słowa to słowa, a czyny to czyny.
Re: [mk3] ABF z gazem, jakie Kable WN ?
Bosch albo BERU, ja mam Boscha ale tylko dlatego, że kupiłem bardzo okazyjnie
-
- Użytkownik
polecam BERU nie tylko do 16v. Stosuje tylko kopułki tej firmy do wszystkich VW jakie mialem i nigdy sie nie zawiodlem
- lunatyk1981
- Ma gadane