swap z AGG na ABF
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- andrzej2008
- Użytkownik
swap z AGG na ABF
WITAM. Na początek pisze że szukałem w szukajce i przeglądałem tematy.Na wiosnę myślę nad swapem na ABF. Interesuje mnie jak znajdę dawcę bez klimy a u mnie ona jest, czy podejdzie sprężarka moja z łapą pod blok abf?i czy elektryka od klimy jest osobno ,czy wiązce silnika?? kolejna rzecz mam MFA jeżeli chce żeby działał to ten abf też musiał mieć AMF?
-
- Użytkownik
swap z AGG na ABF
lapa i kompresor pasuje. Mfa takze bedzie dzialac. Co do klimy to jezeli nowa wiazka nie bedzie miala tej opcji bedzisz musial pociagnac pare kabelkow dodatkowo
- andrzej2008
- Użytkownik
swap z AGG na ABF
WIELKIE DZIEKI.A czujnik temp oleju silnika ABF jak nie będzie miał to jak podpiąć pod MFA? A SKRZYNIA z AGG nie pamiętam oznaczenia podejdzie pod ABA jest na ciegna i sprzęgło na linkę , to było już przerabiane na forum.
- andrzej2008
- Użytkownik
swap z AGG na ABF
A wiązką klimy posiada osobną kostkę do skrzynki bezpieczników i czy mogę oddzielić przewody od wiązki z mojego samochodu i dołożyć do nowej wiązki?
-
- Forum Master
- Kontakt:
swap z AGG na ABF
Skrzynia podejdzie, trzeba będzie też przełożyć swoje sprzęgło o koło zamachowe z AGG
Klima o ile jest manualna podejdzie bez rzeźby. Do ABF-a jedynie musisz dołożyć swój czujnik temperatury z bocznego króćca z głowizny. W ABF-ie jeśli nie było klimy, będzie zaślepka (korek) w tym miejscu.
Klima o ile jest manualna podejdzie bez rzeźby. Do ABF-a jedynie musisz dołożyć swój czujnik temperatury z bocznego króćca z głowizny. W ABF-ie jeśli nie było klimy, będzie zaślepka (korek) w tym miejscu.
- andrzej2008
- Użytkownik
swap z AGG na ABF
a co do elektryki klimy jest ona osobno podpinana w skrzynce??? czy jest też połączona z kompem???
-
- Użytkownik
swap z AGG na ABF
Sterowanie klimatyzacji to 39 pin w ECU. od niego bedzie biegla zielona jednopinowa wtyczka do wiazki silnika. Po wlaczeniu klimy sterownik podnosi obroty biegu jalowego
- andrzej2008
- Użytkownik