Jak w temacie. Wgranie nowej mapy raczej nie za wiele da, prawda? Bo mam znajomego zajmującego się tym ale czy jest sens płacić za coś co praktycznie nie będzie zauważalne? Pozdro.
Ps. Walają mi się gdzieś turbiny od 2.7 v6 Bi-turbo, co było by potrzeba do uturbienia 1.6?
Może ktoś poleci jakiś markowy wydech który by poprawił dźwięk, bo moc to raczej będzie ciężko, no i żeby wyglądał po ludzku. Ważne żeby nie był głośny
Jak podnieść moc w mk4 1.6 16v? Chip? Jak wzmocnić "dół"
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jak podnieść moc w mk4 1.6 16v? Chip? Jak wzmocnić "dół"
Ostatnio zmieniony wt kwie 12, 2011 16:38 przez igl, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak w miarę tanio podnieść moc w 1.6 16v?
Tanio to nic w tym silniku nie robic a jak juz zaczniesz kombinowac to po pol roku silnik bedzie do wyrzucenia Te silniki to nadaja sie do niedzielnych wypadow do kosciola Bez urazy oczywiscie
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Jak w miarę tanio podnieść moc w mk4 1.6 16v?
To powiedzmy tak, auto jak wiadomo ma słaby dół, pierwotnie miałem kupić coś mocniejszego ale trafiła się nie bita czwórka z przebiegiem 80tyś. km z książką od dziadka i to w dobrej cenie, zadbany ale jednak zostaje niedosyt mocy. Zastanawiam się nad swapem na 1.9tdi 110ps tylko dużo roboty przy tym, cała wiązka etc. Da się jakoś solidnie podnieść moc o te 15-20km żeby pojeździł długo? Sam nie jestem zwolennikiem robienia czegoś na "pałę" żeby było więc bez obaw Czyli że zabawa z turbo nie ma sensu przy tym motorze? A jak sprawa z tym chipem?