9a w vento mk3 zamiast abs jaka skrzynia
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Swapuje swój wehikuł z abs na 9a i waham się nad skrzynią biegów i sprzęgłem ponoć wytrzyma ale jak długo ? Może znajdzie się jakaś pasująca skrzynia z grubym wałkiem sprzęgłowym bo posiadam sprzęgło od 9a ,która nie ma wybieraka na linki ? i sprzęgłem hydraulicznym ? albo istnieje mocniejsze sprzęgło niż fabryczne w abs podchodzące na org skrzynie ?
Seryjna skrzynia z ABS z seryjnym sprzeglem w zupelnosci radzi sobie z ABF'em. Wiec i z 9a da sobie spokojnie rade
Hymmm spoko różne opinie słyszałem A można jakoś zwiększyć siłę docisku ? Np podtaczając zamach bo na lince i tak jest spory zapas "martwego ciągu"
Kolego ja mam skrzynie AUG na cienkim wałku i do tego seryjne sprzęgło od RP w moim 9A. Jak na razie jest ok. Kolega śmiga na takim samym zestawieniu w PL już rok czasu i założył używkę sprzęgło. Nic się nie ślizga, skrzynia nie hałasuje itp
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wielkie dzięki dodałeś mi otuchy , w takim razie wymieniam wszystkie uszczelniacze skrzyni ... a potem swap
Ja najpierw jednym ABfem rok na skrzyni z ABSa kilka wstecz temu latalem - dzialalo ekstra.
Teraz nastepnym ABFem po swapie ze skrzynia i sprzeglem z ABSa rok juz smigam.
Silnik shamowany na 157 KM. Skrzynia z poprzedniego silnika ma 280 000 km. Sprzeglo widac wymieniane kiedys, ale sporo przejechane. Nawet nie dotykalem i dziala wszystko OK - a auto latwo nie ma - wyjezdza tylko w weekendy zeby sobie poupalac na ostro
Teraz nastepnym ABFem po swapie ze skrzynia i sprzeglem z ABSa rok juz smigam.
Silnik shamowany na 157 KM. Skrzynia z poprzedniego silnika ma 280 000 km. Sprzeglo widac wymieniane kiedys, ale sporo przejechane. Nawet nie dotykalem i dziala wszystko OK - a auto latwo nie ma - wyjezdza tylko w weekendy zeby sobie poupalac na ostro
No to wypas dziwi mnie to trochę po jak porównam sprzęgło ori 9a do abs to jednak różnica jest znaczna ..