Mam może takie głupie pytanie ale jakie świece stosowac do KR/PL czy 9A zasilanym wtryskiem digifant I?
do ke-jeta przetestowałem beru ale do opcji z digi na pokładzie może zapodać takie odpowiedniki jak do abf'a? wkoncu wtrysk bardziej zbliżony?
podpowiem że w 1.8 20v występują takie same jak w ABF
SPARK PLUGS 16v digi I
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
SPARK PLUGS 16v digi I
wiem ze dadza bo u mnie sie sprawuja ok, ale zauwazyłem ze do abf'a ida inne. Jest taka zaleznosc ze do kr pl i 9a ida takie same a do abf inne. Chyba chodzi o temperature świec wynikajaca z innego procesu spalania (dokładniejszego).
A własnie jakie znaczenie ma temp swiec?
A własnie jakie znaczenie ma temp swiec?
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
SPARK PLUGS 16v digi I
do KR UXF 56
do ABF UXF 79
wychodzi na to że do mechanicznego wtrysku zimniejsze czy dobrze kminie? W sumie bezpieczniej dać zimniejsze
do ABF UXF 79
wychodzi na to że do mechanicznego wtrysku zimniejsze czy dobrze kminie? W sumie bezpieczniej dać zimniejsze
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2011 10:37 przez Marszall, łącznie zmieniany 1 raz.
SPARK PLUGS 16v digi I
Dobra sam sobie odpowiedziałem
UX 56 zimniejsze
UX 79 cieplejsze
o dziwo KR wygląda na bardziej wysiloną jednostkę bo stosuje siuę do niego zimniejsze świece jak do ABF'a
Decyzja - zostają te od KR'a
UX 56 zimniejsze
UX 79 cieplejsze
o dziwo KR wygląda na bardziej wysiloną jednostkę bo stosuje siuę do niego zimniejsze świece jak do ABF'a
Decyzja - zostają te od KR'a