ABF swap do mk2 - jak go wyciszyć ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Chodzi strasznie głośno przynajmniej dla mnie
moze to przez brak filtra powietrza ? na razie nie ma w ogóle, ma przyjść gówniany stożek bo nic innego na razie tam nie spasowałem a próbowałem już ze 20 różnych puszek tam zmieśćić :/ niestety xen przeszkadza dość skutecznie
Czy basowy odgłos i głośniejszy wydech moze być spowodowany brakiem filtra pow. ??
Sam wydech wygląda tak
rura 2,2cala katalizator out, środkowy walec zosawiony, patelnia czy jak to sie tam nazywa (en 2 środkowy) wywalona i końcowy tłumik z taki jak oryginalnie w GTI 16v tyle ze zmieniony na nowy zamiennik.
muszę dołożyć 2 środkowy by go wyciszyć ?? ( tylko czy oryginał z mk3 wejdzie do mk2 ? czy szukać z mk2 KR ?
juro moze przyjdzie filtr więc zobaczę czy coś sie zmieniło
moze to przez brak filtra powietrza ? na razie nie ma w ogóle, ma przyjść gówniany stożek bo nic innego na razie tam nie spasowałem a próbowałem już ze 20 różnych puszek tam zmieśćić :/ niestety xen przeszkadza dość skutecznie
Czy basowy odgłos i głośniejszy wydech moze być spowodowany brakiem filtra pow. ??
Sam wydech wygląda tak
rura 2,2cala katalizator out, środkowy walec zosawiony, patelnia czy jak to sie tam nazywa (en 2 środkowy) wywalona i końcowy tłumik z taki jak oryginalnie w GTI 16v tyle ze zmieniony na nowy zamiennik.
muszę dołożyć 2 środkowy by go wyciszyć ?? ( tylko czy oryginał z mk3 wejdzie do mk2 ? czy szukać z mk2 KR ?
juro moze przyjdzie filtr więc zobaczę czy coś sie zmieniło
jak nie masz środkowego to co się dziwisz, ze głośno?? Szukaj patelni z MkII 16V i będzie git
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ok dzięki )toffic pisze:jak nie masz środkowego to co się dziwisz, ze głośno?? Szukaj patelni z MkII 16V i będzie git
Pod maską to nie licz na cuda. Stożek jest w ABFie głośny i słychać dolot masakrycznie. Airbox i wyprowadzenie go pod błotnik daje jakąś pomoc w połączeniu z łapaczem powietrza do filtra, który jest spory i montowany pod błotnikiem.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
TAZ, dzięki pomyślę nad jakimś airboxem i wyprowadzę go do błotnika np
jakbys chcial taki lapacz powietrza z blotnika to oddam za grosze
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wlaśnie wyrwałem od qmpla za free to mocowanie rury w botnik ale ten łapacz powietrza ?? nie wiem czy to to jest, daj foo jak mozesz jeśli coś przydatnego to moze bym odkupiłgolfiarz1 pisze:jakbys chcial taki lapacz powietrza z blotnika to oddam za grosze
puszka na airboxa już jest filr czeka na poczcie czyli w poniedziałek działam,
dziś zamontowałem przedostatni tłumik i jest super na postoju można spokojnie rozmawiać koło auta, wyciszył sie sporo nie buczy tak przede wszystkim
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
Re: ABF swap do mk2 - jak go wyciszyć ?
ale patelnia z kra jest wezsza srednicowo z rura od abfa.mozna tak zastosowac czyli srodek z kra a koniec i poczatek z abfa i niebedzie to mialo ujemnego wplywu na osiagi .mozna wszystko z kra wstawic ??
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no nie wiem bo u mnie wszystko było P&P ze środkowym (walcem) z ABF'atoudi pisze:ale patelnia z kra jest wezsza srednicowo z rura od abfa.
i teraz mam tak
kolektor -> rura zamiast kata -> środkowy walec z ABF'a -> środkowy przedostatni z KR'a -> dorobione przejście nad belką -> końcowy z ABF'a.
chodzi sporooooo ciszej
jutro jak wejde pod auto to wrzucę foto
golfiarz1, ile za to ?? z wysyłką podawaj ! i zeby to założyć 3a nadkole wywalic ?