Golf mk1 swap

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Kołolski
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf mk1 swap

Post autor: Kołolski » śr gru 29, 2010 15:52

Witam mam golfa mk1 z silnikiem 1.5 na automatycznej skrzyni biegów. Od dłuższego czasu myślę o zrobieniu blacharki i wsadzeniu nowego serducha ABF 2.0 16V z Seata Toledo. :grin: Silnik zakupiony będzie ze wszystkim,gdyż Seatowi ktoś wjechał w tyłek. Mam pytanie jakie przeróbki muszę zrobić. Jaki bak paliwa, czy od diesla czy GTI? Jak z pompą paliwa czy wziąć tą od toledziaka ? Jakie hamulce i półośki. Czy zmieści mi się klimatyzacja od tego Toledo do Golfika i czy chłodnice zostawić starą czy też wziąć od Seata. Silnik będzie razem ze skrzynia wiec nie mam pomysłu jak ze sprzęgłem bo nie mam otworu na nie.

PROSZĘ O POMOC :)

Oto on. :grin:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony czw gru 30, 2010 13:32 przez Kołolski, łącznie zmieniany 2 razy.

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Golf mk1 swap

Post autor: jeryk10 » śr gru 29, 2010 21:26

Prosze :) strona jest do przetlumaczenia warto poczytac http://forum.performancevwmag.com/viewt ... sc&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; i wzrokowo duzo tez widac :)

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Golf mk1 swap

Post autor: TAZ » pt gru 31, 2010 16:26

Zamykamy bo nowemu userowi nie chce się szukać. Jest szukajka, wystarczy wpisać mk1 lub ABF w dziale speed tylko i już mamy kilka tematów. Potem idziemy do naszych aut, tam w dziale mk1 wpisujemy abf i szukamy dalej. Wszystko jest opisane łącznie z problemami przy montażu skrzyni na linki.

Zablokowany

Wróć do „16V”