Najmniejsza chłodnica do KR/PL?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Panowie jak myślicie czy chłodnica 430mm z wudowanym zbiorniczkeim wystarczy do schłodzenia KR? Z układu jest wyelimonowana rurka obiegu wody, nagrzewnica i zbiornik wyrównawczy, więc woda krązy tylko z chłodnicy do silnika i po drodze do chłodnicy oleju. Wiatrak bedzie dmuchający z przodu chłodnicy o srednicy 330mm istnieje jeszcze możliwość wywalenia chłodnicy oleju, ale wolał bym tego nie robić. Wiatrak bede miał właczany na przycisk, bo auto będzie sie poruszało conajmniej wolno...
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Najmniejsza chłodnica do KR/PL?
ze względu na to że mała, czy ze względu na wentylator?toffic pisze:nie wystarczy
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
Kiedyś próbowałem co prawda PL na takiej małej chłodnicy i przy średniej temperaturze (ok 20-25*C) wiatrak miał tendencje do pracy ciągłej
wojtek_sari, na Twoje potrzeby styknie i to lekko
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- V.I.P.
- Kontakt:
słuchajcie ale każde 16V, które nie miało klimy wyposażone bylo fabrycznie w chłodnicę 430. Zobaczcie sobie nawet na kity węży silikonowych do 16V (samco) wszystkie są zrobione pod małą chłodnicę. Dlaczego niby miala by taka nie dać rady jak fabryka ją montowala?
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Styknie bez problemu. KR czy PL nawet lepiej jak się szybciej będzie nagrzewał, a jak nie masz zamiaru rajdówki z niego robić to igła. Ja mam z diesla, ale to przez wzgląd na eksploatowanie. Pozdro.