2.0 16v przerobienie tłumika środkowego
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, sprawa ma sie następująco jak wiadomo ori wydech z 9a lub kr/pl jest dobry ale co by dało gdyby tłumik środkowy (tzw. patelnię) który jest komorowy przerobic na przelotowy? Zachowując oczywiście orginalna puchę.
Uciąć środkową rurę i spowodować tym samym swobodny przepływ.
Zda to egzamin? Chodzi mi o to aby nie odojąć mocy a jednocześnie wzmocnić bas wydostajacych sie spalin
Uciąć środkową rurę i spowodować tym samym swobodny przepływ.
Zda to egzamin? Chodzi mi o to aby nie odojąć mocy a jednocześnie wzmocnić bas wydostajacych sie spalin
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
a co to da? podejżewam że jest przelotowy ale średnice montżowe ma pewnie mniejsze?
W 16v jest 55mm a ile jest w GTI 8v???
W 16v jest 55mm a ile jest w GTI 8v???
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Marszall, robiłem u siebie podobną kombinację na 3 przelotach, nie było czuć spadku mocy ale było cholernie głośno wtedy.
Ja mam teraz 2 tłumiki... 1 przelot i końcowy ori 16v (1,8l PL/KR) i wcale nie jest głośno, może to kwestia dość długiego przelotowego. Poza tym prawdziwe sportowe auta po wciśnięciu gazu wydają takie dźwięki, że nawet na 1 tlumiku bym nie miał porównania
panowie ale możecie troche szerzej powiedzieć jakich tłumików używaliście?
z czego to było? Bo wiem że z GTI 8V tłumik środkowy sie nie nada z racji mniejszej średnicy. Ja mam rurę 55mm a do tłumika wchodzi 50mm, wiec po co mam zwężać przelot.
z czego to było? Bo wiem że z GTI 8V tłumik środkowy sie nie nada z racji mniejszej średnicy. Ja mam rurę 55mm a do tłumika wchodzi 50mm, wiec po co mam zwężać przelot.
przespawać tłumik na 55 mm i będzie grać
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Marszall, no i o to chodzi ze tlumik z gti 8v srodkowy bardziej nadaje sie do modów niz ten z 16v. Tam praktycznie przelot.
A co to Ci da? hmm, moj ABF lepiej jezdzi na wydechu z gti 8v niz na 60mm przelocie. I to wyraznie czuć różnice.
Mam tez porownanie do serii, i to samo. Wiec dlatego pisze o takim rozwiązaniu.
A co to Ci da? hmm, moj ABF lepiej jezdzi na wydechu z gti 8v niz na 60mm przelocie. I to wyraznie czuć różnice.
Mam tez porownanie do serii, i to samo. Wiec dlatego pisze o takim rozwiązaniu.
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
u mnie był 3 x pełny przelot fi 55, pierwszy tłumik Sebring i kolejne dwa Jetexa.Marszall pisze:panowie ale możecie troche szerzej powiedzieć jakich tłumików używaliście?
chosen a jak masz resztę skonfigórowaną? Tzn. brak kata a dalej? Masz tłumik wstępny? czy odrazu środkowy z 8v?
Koncowy i tak zostawie z 16v i wstępny chyba też, czy wstępny także wypier...?
Koncowy i tak zostawie z 16v i wstępny chyba też, czy wstępny także wypier...?