Adaptacja przepustnicy z vr6 do digi1
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
Adaptacja przepustnicy z vr6 do digi1
Witam. Mam KRa na digim1. Jestem w trakcie małego projekciku. Założyłem przepustnicę o vr6. I pojawił się problem. Kostka przy przepustnicy od vra jest troche wieksza jak ta od digi 1 ale też jest na 3 piny i nie mogę jej podłączyć. Może ktoś wie jak by to zrobić żeby było dobrze??
1.6PN-->1.8 16v KR+Digi1
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Adaptacja przepustnicy z vr6 do digi1
w digi masz 2 krańcówki w vr6 masz potencjometr przepustnicy, zupełnie inna zasada działania.Pawel-t10:) pisze:Witam. Mam KRa na digim1. Jestem w trakcie małego projekciku. Założyłem przepustnicę o vr6. I pojawił się problem. Kostka przy przepustnicy od vra jest troche wieksza jak ta od digi 1 ale też jest na 3 piny i nie mogę jej podłączyć. Może ktoś wie jak by to zrobić żeby było dobrze??
kiedys taki bropblem tak rozwiazaliśmy
-
- Mały gagatek
No ta kostka z tą wtyczką po prawej jestb taka sama jak mam w Krce to by podeszła a ta po lewej to od czego??
Już to ogarnołem. Ja przy tej starej przepustnicy mam to co zaznaczyłem na czerwono a tego na żółto nie mam nie wychodzi 2 kabelek z tej wtyczki jak widać na fotce. Więc to zaznaczone na zółto to przekaźnik maxymalnego otwarcia przepustnicy jak sie domyślam. I teraz mam takie pytanie czy podejdzie tylko to co mam czyli to na czerwono czy muszę kupić te switche jak na foto?
Już to ogarnołem. Ja przy tej starej przepustnicy mam to co zaznaczyłem na czerwono a tego na żółto nie mam nie wychodzi 2 kabelek z tej wtyczki jak widać na fotce. Więc to zaznaczone na zółto to przekaźnik maxymalnego otwarcia przepustnicy jak sie domyślam. I teraz mam takie pytanie czy podejdzie tylko to co mam czyli to na czerwono czy muszę kupić te switche jak na foto?
Ostatnio zmieniony wt gru 01, 2009 15:16 przez Pawel-t10:), łącznie zmieniany 1 raz.
1.6PN-->1.8 16v KR+Digi1
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
A z jakiego dokładnie modelu BMW może być ten potencjometr. Zebym nie kupił takiego samego jak mam teraz. I czy musi być z 2.5? Nie może być np z 1.6?
Ostatnio zmieniony czw gru 10, 2009 19:55 przez Pawel-t10:), łącznie zmieniany 1 raz.
1.6PN-->1.8 16v KR+Digi1
z 2.5 na 3 piny działa jak switche a nie jak potencjometr . DO klapy z s2 pasi do vr musiał bys mi foto podesłac przepustnicy od vr6 od strony potencjometra i zmierzyc rozstaw srubeczek mocujacych
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2009 23:22 przez Klikux, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
no widziałem jak to wygląda i bedzie pasowało tylko chpodzi mi o to czy np z bmw 2.0 tez działa jak switche?? czy tylko z 2.5? i od jakiej bemki to ma być może być z e30 lub e36??
Dobra już wiem musi być od e30. Dzięki kolego punkcik leci.
Dobra już wiem musi być od e30. Dzięki kolego punkcik leci.
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2009 13:54 przez Pawel-t10:), łącznie zmieniany 1 raz.
1.6PN-->1.8 16v KR+Digi1